Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj-semifinálové shrnutí

České Budějovice – I nadále plní roli favorita. I nadále vyhrávají, jak se od nich očekává. Volejbalisté českobudějovického Jihostroje zvládli obě domácí utkání semifinále Uniqa extraligy s Příbramí a dělí je dvě výhry od postupu do vysněného finále.

Vítězové základní části, Českého i Česko-slovenského poháru si poradili ve čtvrtfinále domácí nejvyšší soutěže s Ústím nad Labem, porazili jej 3:1 na zápasy. A do semifinále vkročili také vítězně, i když už ten první krok byl hodně těžký.

Příbram sice vedla v úvodním utkání už 2:0, favorit ale ukázal sílu a vyhrál 3:2. V úterním utkání už Jihočeši přejeli tým reprezentačního kouče Jana Svobody 3:1. Ztratili pouze třetí set, ve kterém hodně chybovali.

Za dvě hodiny kvalitního výkonu se tak ujali vedení v sérii 2:0, v pátek (18) a sobotu (20.30, ČT 4 Sport) hrají v Příbrami. Nyní mají ještě pět pokusů na to, aby vyhráli ještě dvě utkání a probojovali se tak do finále extraligy. „Rozhodoval příjem a podání. Budějovice ve druhém utkání hrály první dva sety bezchybně na útoku, kdežto my jsme neuhráli nic,“ litoval po druhém prohraném utkání pod Černou věží Jiří Bence, druhé reprezentační libero a opora Příbrami. „Budějovice vyhrály zaslouženě,“ uznal. Trenér hostujícího celku Jan Svoboda, jenž na konci sezony vystřídá u kormidla Jihostroje Petra Broma, litoval především promarněného prvního utkání semifinále. V něm nevyužili jeho svěřenci vedení 2:0 na sety a dokonce měli mečbol. „Myslím, že v prvním utkání jsme byli lepší, ale nevyhráli jsme. Ve druhém byly Budějovice výrazně lepším týmem,“ řekl reprezentační kouč.

Naopak „Jahoda“, jak se českobudějovickému trenérovi Petru Bromovi přezdívá, byl po dvou výhrách spokojený. Ocenil také výkon nahrávače Michala Sládečka, jenž úvodní duely semifinále odehrál se zlomeným malíčkem na levé ruce. A vedl si dobře. „Doktoři mu doporučovali operaci, ale on nechtěl. To ledacos ukazuje. Vím, že ho to bolí, vážím si jeho přístupu,“ sdělil. Slovenský bývalý reprezentant si přivodil zranění na sobotním tréninku. „Netrénova jsem osm měsíců proto, abych se na tým teď vykašlal,“ vysvětloval dirigent českobudějovického celku.

autor: Carda.R

Štítky České Budějovice, Příbram, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, semifinále, Jan Svoboda, Ústí nad Labem, Michal Sládeček, Jiří Bence, ČT sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj-semifinálové shrnutí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.