Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihostroj si zahraje Ligu mistrů! Klub angažoval Slováka Hupku

V dnešních dopoledních hodinách proběhlo avizované setkání hráčů A týmu a vedení volejbalového Jihostroje České Budějovice. Tou nejzásadnější informací je skutečnost, že klub vstoupí do dalšího ročníku prestižní Ligy mistrů, přestože titul v uplynulé sezoně slavil jeho rival z Ostravy.

Jihostroj je ve volejbalové Evropě synonymem českého klubového volejbalu, k čemuž dopomohly i výsledky v uplynulém ročníku této soutěže.

Otázku, s jakým kádrem půjdou Jihočeši do příští sezony, si v uplynulých dnech kladla média i početná jihočeská volejbalová obec. Vedení volejbalového klubu se oficiálně rozloučilo s Jakubem Novotným a Peterem Pláteníkem. Žádné další odchody hlášeny nejsou.

Klub nadále počítá se službami trenéra Jana Svobody, který povede jihočeskou volejbalovou družinu i do dalších bojů.

Na straně příchodů hlásí Jihostroj posílení kádru na pozici přijímajícího smečaře. Budějčáci angažovali slovenského reprezentanta Roberta Hupku!

„Robert je dlouholetý slovenský legionář, který v poslední době působil v německých družstvech Unterhachingu a Friedrichshafenu. Spolehlivý, pracovitý hráč, který může nastoupit na pozici smečaře, případně libera. Své kvality prokázal v zahraničí i ve slovenském národním týmu,“ charakterizoval novou akvizici trenér Jan Svoboda.

O další posile kádru klub jedná. Bude se však jednat o dočasné posílení. „Ano, jednáme ještě o příchodu jednoho smečaře. S tím však uzavřeme smlouvu pouze na čtyři měsíce. Prakticky ho angažujeme jen na Ligu mistrů. Jedním z těchto adeptů je Andy Rojas,“ uvedl pro klubový web prezident VK České Budějovice Jan Diviš.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Liga mistrů UEFA, volejbal, Ostrava, Jan Svoboda, Robert Hupka, Jakub Novotný, Evropa, Peter Pláteník, Andy Rojas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj si zahraje Ligu mistrů! Klub angažoval Slováka Hupku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.