Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jihostroj vstupuje do semifinále. A zase ta Příbram!

Z toho, že volejbalový Jihostroj poslední roky mívá jako semifinálového soupeře hráče Příbrami, se začíná pomalu stávat tradice. Po vyhrané sérii Kocourů nad ČZU Praha je jasné, že letos tomu opět nebude jinak a bojovný středočeský tým tak uvidíme v naší hale již dnes a zítra od 18 hodin.

Příbram nastoupí do semifinále proti domácímu Jihostroji potřetí v řadě za sebou. Jiného soupeře zažili Budějčáci naposledy v sezoně 2009/2010, kdy prohráli s Kladnem a v boji o třetí místo porazili koho jiného, než Příbram. Zajímavé také je, že se středočeským týmem se Jihočeši v play off potkávají pravidelně již od roku 2007/08, což svědčí o vyrovnanosti a kvalitě příbramského celku.

Článek s titulkem „A zase ta Příbram!“ již jednou Budějcká Drbna uveřejnila, a to 6. listopadu 2012. Povzdechnutí však tehdy patřilo k výsledku utkání, které Jihostroj prohrál 2:3, a zároveň tím chtěla poukázat na skutečnost, že Středočeši jako jediní v loňské sezoně jihočeský mančaft porazili.

V play off ale zatím Kocouři tak skvělou bilanci proti našemu týmu nemají. Ani v jednom semifinále, dokonce ani ve čtvrtfinále i zápasech o umístění, se za poslední dekádu nepodařilo Příbramákům Budějčáky vyřadit, nebo přeskočit v konečné tabulce.

Vůbec jediná prohraná série Českých Budějovic proti Příbrami se datuje až do sezony 2001/2002, kdy Kocouři vyřadili Jihostroj již ve čtvrtfinále a poté uhráli své první bronzové medaile.

V dresu Příbrami tenkrát působili mladí hráči, ze kterých se však záhy staly opory týmů, do kterých se mančaft rozprchl. Byli to třeba libero Krištof, smečař Zach, blokař Havrlík a v neposlední řadě nahrávač Daniel Rosenbaum, který se nyní pohybuje ve vedení příbramského klubu.

„Na pondělním utkání jsme měli asi rekordní diváckou účast. Když jsem přišel před halu, stála tam dlouhá fronta a zevnitř přišli pořadatelé hlásit, že je již plno. Nakonec se na volejbal všichni dostali, my to odhadujeme na 1300 diváků. Já si ale takhle zaplněnou halu nepamatuji! Atmosféra byla úžasná!“ sdělil Budějcké Drbně s údivem Dan Rosenbaum.

I tato skutečnost by měla přesvědčit jihočeské fanoušky, aby svůj tým přišli podpořit. Právě teď se totiž schyluje k těm nejlepším utkáním, které nám může Uniqa extraliga vůbec nabídnout. První dvě semifinále odehraje Jihostroj doma dnes a zítra shodně od 18 hodin.

Přijďte podpořit své hrdiny a dokázat příbramským fanouškům, že i my na jihu Čech umíme vytvořit výbornou atmosféru na volejbalovém utkání! Tak si připravte hlasivky, ruce a u vstupu si nezapomeňte vzít papírové tleskačky. Ty klub nechal připravit speciálně na play off.

Z fanklubu před dvojzápasem jednoznačně zní: „Pokřik České - Budějovice je třeba vylepšit!“ upozorňují kotelníci na situaci, kdy jedna tribuna křičí „České“ a druhá „Budějovice“.

„Pokud vedle sebe uvidíte někoho zaprdnutýho, tak do něj strčte, ať taky křičí! Jsme na sportu, ne v kostele. A chceme do finále!“ vzkazuje fanouškům Libor Matoušek z marketingu Jihostroje.

Při obou duelech samozřejmě bude otevřen i nově vzniklý dětský koutek. A protože klub chce nabízet rodičům a jejich ratolestem čím dál lepší podmínky, nově spojil síly s budějckým Hopsáriem. O řízenou zábavu v dětském koutku se tedy budou starat zkušené animátorky.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VO Kocouři Vavex Příbram, play off Uniqa extraligy, Příbram, semifinále, Jihostroj, Česká zemědělská univerzita v Praze, Praha, České Budějovice, Drbna.cz, Česká volejbalová extraliga mužů, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vstupuje do semifinále. A zase ta Příbram!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.