Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj vyrazil do Příbrami. Finále je blízko

Série pokračuje. Budějcká volejbalová mašina jménem Jihostroj se nezadržitelně řítí na Příbram. Za doly se tam krčí spráskaní Kocourci, kteří se po dvou krutých porážkách v semifinále budou snažit oddálit postup obhájců mistrovské trofeje do finále. Pomoci by jim k tomu měla malá plechová hala plná lidí, kteří zuřivě mlátí do všeho, co je po ruce a bez přestání, jak smyslů zbavení, troubí na vuvuzely a podobné nástroje s cílem ohlušit hostující tým.

Už jen dvě vítězství dělí budějcké volejbalisty od finále v Uniqa extralize. Poté, co vyhráli základní část soutěže a ve čtvrtfinále rozdrtili Brno 3:0 na zápasy, si stejně dobře vedli i v semifinále.

Pro začátek měli opět výhodu domácího prostředí a využili ji dokonale. Výborný výkon svěřenců trenéra Jana Svobody přinesl skvělý volejbal. A bavili se především domácí fanoušci, kteří viděli dvě parádní utkání s výsledkem 3:0 pro Jihostroj.

Jestli Budějce budou hrát stejně dobře i nadále, nemáme v semifinále šanci, uznal kvality týmu, který v létě opustil, trenér Příbrami Petr Brom.

V zápasech, v nichž jde našim chlapcům o postup do finále, předvádí zcela jiné výkony, než jsme byli zvyklí sledovat v základní části. Jejich pestrá hra vedená zkušeným reprezentantem na nahrávce Petrem Zapletalem lahodí oku náročného jihočeského fanouška. Ale v naší hale, kde máme výborné bouřlivé prostředí, bychom je přece jen mohli trochu potrápit, doufá Petr ´Jahoda´ Brom.

V loňském roce vyhráli  Budějčtí semifinálovou sérii nad Příbramí 4:2 na zápasy. Letos mají dobře našlápnuto k rychlejšímu konci příbramských nadějí. Musíme hrát se stejným nasazením a bojovností, jako jsme ukázali doma. Předvedený výkon byl vyzrálý a pokud ho zopakujeme, můžeme vyhrát, říkal před odjezdem do Příbrami kormidelník Jan Svoboda.

Dnes v 18 hodin můžete sledovat další počínání mistrovského celku na internetu, televize zápasy nevysílá. Právě v šest rozehraje Jihostroj v Příbrami třetí utkání semifinále,  které můžete sledovat na internetové televizi tvcom.cz.

V sobotu, pokud dnes mašina bývalého reprezentačního kouče Jana Svobody uspěje, může slavit postup do finálového duelu o cennou trofej.

Ve druhém semifinále zatím hraje Liberec s Ostravou 1:1, když Slezané dokázali překvapit Duklu hned v prvním utkání pod Ještědem.

Pokud ani po sobotním střetnutí v hale Kocourů nebude o postupujícím rozhodnuto, série se vrátí opět v úterý pod Černou věž.

Program semifinále

02.04.            Č. Budějovice - Příbram   3:0
02.04.            Liberec - Ostrava                2:3
03.04.            Č. Budějovice - Příbram   3:0
03.04.            Liberec - Ostrava                3:0
06.04. 18:00 Příbram - Č. Budějovice
06.04. 17:00 Ostrava - Liberec
07.04. 17:00 Příbram - Č. Budějovice
07.04. 17:00 Ostrava - Liberec
10.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
10.04. 18:00 Liberec - Ostrava
12.04. 17:00 Příbram - Č. Budějovice
12.04. 17:00 Ostrava - Liberec
14.04. 18:00 Č. Budějovice - Příbram
14.04. 18:00 Liberec - Ostrava

Autoři

Štítky Příbram, finále, semifinále, Ostrava, Liberec, Jihostroj, České Budějovice, Jan Svoboda, Česká volejbalová extraliga mužů, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Rádi "Jahodu" přivítáme jako diváka na finále.... :-)))

Pátek, 6. dubna 2012, 15:00Odpovědět

Jihostroj vyrazil do Příbrami. Finále je blízko  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.