Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konec týdne bude v Budějcích plný volejbalu

Velkou porci zápasů nabízejí svým fanouškům před společnou večerní zábavou přední volejbalové týmy z Budějc. K vidění bude už dnes lídr první ligy, zítra se o přední místa v základní části poperou mladé Madetky, před Volejbalovým plesem by měl ještě sehrát představení „Kočka a myš“ Jihostroj s Brnem.

Už v pátek v 19 hodin odehraje své předposlední utkání základní části lídr první ligy mužů EGE. Do haly Na Sádkách dorazí o play off bojující MFF Praha. Vítězství v dlouhodobé části druhé nejvyšší soutěže pak oslaví sobotním duelem s Hradcem Králové (17).

Mezitím odehrají v sobotu svá extraligová utkání také dívky Madety, juniorky i kadetky v domácím prostředí přivítají VŠ Plzeň. Souběžně hraná utkání začínají ve Sportovní hale v 10 a ve 14 hodin.

Juniorský tým trenéra Milana Šimonka se utká se Západočeškami o uhájení třetího místa v základní části české skupiny. Oba celky mají stejný počet bodů a dělí je jen skóre.

Kadetky pod taktovkou kouče Josefa Lundáka budou bojovat se stejným soupeřem, ale pomýšlejí výš. Plzeň by rády sesadily ze druhého místa, na které ztrácejí dva body.

V první lize juniorek hraje derby PF České Budějovice s Hlincovkou (10 a 14 Na Sádkách), Třebín hostí Žižkov (11 a 14.30).

Poté následuje školení budějckého Jihostroje, který si pozval rovněž na 17. hodinu deváté Brno. S jihomoravským celkem už si letos dvakrát poradil, doma i v Brně vyhrál 3:0. „Stejný výsledek bychom rádi zopakovali i nyní,“ podotýká budějcké talentované libero David Juračka.

Lídr volejbalové Uniqa extraligy bude i nadále postrádat univerzála Jakuba Novotného, který se zranil před týdnem v utkání s Libercem (3:2). Jeho kotník nevypadá vůbec dobře a k týmu se delší dobu nepřipojí.

To by ale celku trenéra Jana Svobody nemělo nikterak bránit v cestě za vítězstvím. Brno je i tentokrát jasný outsiderem, i když jej posílil navrátilec z Egypta smečař Vlado Katona.

A poté, po povinném vítězství Jihostroje, už ve 20 hodin večer vypukne IV. Volejbalový ples v ArtIGY Centru, který pořádá právě český šampion a účastník Ligy mistrů.

Na setkání volejbalových příznivců a snad všech volejbalistů Budějc bude k vidění zajímavý program. Kromě bohaté tomboly a živé hudby promítnou mistři zajímavý snímek vlastní tvorby, také ale předvedou něco z mimovolejbalového umění. Uvidíte je tak, jak je neznáte, pokud vydržíte minimálně do půlnoci.

Režisér plesu a masér Jihostroje Filip Hoch připravil pro své herce představení, do kterého se ale dvoumetrovým sportovcům vůbec nechtělo. „Stálo mě hodně sil je přemluvit, ale nakonec povolili. Ale chtěli posunout začátek našeho půlnočního představení na pozdější hodinu,“ směje se Filip Hoch. „Trochu se toho ještě bojí,“ dodává. 

Autoři

Štítky volejbal, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, ples, představení, Plzeň, Madeta, Praha, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec týdne bude v Budějcích plný volejbalu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.