Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Madeta slaví obhajobu stříbra s obrovským náskokem

Poslední letošní zápasy volejbalové 1. ligy žen odehrála děvčata českobudějovické Madety v závěru minulého týdne na domácí palubovce proti pražskému Žižkovu a mohla se tak ve Sportovní hale rozloučit se svými věrnými diváky. A že jich přišlo opravdu hodně!

Hned v úvodu to vypadalo na hladké vítězství domácích. I přes výbornou přihrávku hostujícího Žižkova se Madetě dařilo hrát bez chyb a první dva sety byly jednoznačné.

Od třetího setu se však hra Madetek zhoršila, další dva sety smolně v koncovce nezvládly a prohrály je nejtěsnějším možným rozdílem 23:25.

Do pátého setu nastoupila Madeta zklamaná ze ztráty, to jí ale vyburcovalo k výbornému výkonu a dovolila Žižkovu uhrát pouhých sedm bodů.

Pátek 14. března 2014

VK Madeta České Budějovice - TJ Sokol Žižkov 3:2 (21, 13, -23, -23, 7)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Karvánková, Švejdová, Slabová, Andrýsková, libero Tomanová. Střídaly Šílená, Černá, Trnková, Nejedlá a Kubíčková. Trenér Milan Šimonek.

Zklamání Jihočešek bylo znát i v sobotu. Naděje na první příčku se tím zmenšila a Madetky od prvních míčů nedokázaly najít recept na dobře hrající Žižkov. První dva sety byly vždy vyrovnané až do koncovky. Naštěstí Žižkov se vždy sérií chyb o dílčí vítězství připravil.

Ve třetím setu vždy tahala Madeta za kratší konec a nedokázala skóre s Pražankami srovnat. V koncovce dokonce 21:23 prohrávala. Tah trenéra Šimonka, který vystřídal najednou hned čtveřici hráček, vedl ke stavu 24:25, ale bohužel poslední bod třetího setu patřil Žižkovu.

Čtvrtá sada probíhala ve stejném duchu. Až do koncovky Madeta prohrávala, ale tentokrát se štěstí obrátilo na stranu domácích a Budějčandy se tak mohly rozloučit s diváky výhrou 3:1.

Sobota 15. března 2014

VK Madeta České Budějovice - TJ Sokol Žižkov 3:1 (23, 21, -24, 24)

VK Madeta České Budějovice: Lundáková,  Kotlabová, Šílená, Švejdová, Kubíčková, Slabová, libero Tomanová. Střídaly Černá, Karvánková, Nejedlá, Trnková a Andrýsková. Trenér Milan Šimonek.

Vzhledem k tomu, že Střešovice ve svých domácích zápasech s Brnem nezaváhaly, obhájila Madeta se 44 body stříbrnou příčku, a to s obrovským náskokem na třetí Nusle, které získaly pouhých 28 bodů.

„Rádi bychom poděkovaly Volejbalovému klubu České Budějovice za výborné podmínky, které nám poskytuje, trenérovi za trpělivost a všem fanouškům za podporu,“ zmínila kapitánka Madety Jiřina Karvánková.

Děvčata trénují i třikrát v týdnu, víkendy tráví na zápasech a k tomu většina z nich už pracuje a ostatní hráčky studují, takže největší dík patří hlavně partnerům a rodičům, kteří tolerují čas trávený na trénincích a zápasech.

Napsala Jiřina Karvánková
Foto: Petr Lundák

Štítky volejbal, VK Madeta České Budějovice, TJ Sokol Žižkov, 1. liga žen, Madeta, Žižkov, České Budějovice, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Madeta slaví obhajobu stříbra s obrovským náskokem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.