Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Patria Direct Beach Open 2013 ovládli pražští studenti

Největší studentský turnaj v plážovém volejbalu se štědrou dotací 500 tisíc korun Patria Direct Beach Open ovládly týmy z pražských univerzit. Vysokoškoláci z celé republiky v sobotu bojovali na prosluněné Ladronce o vysoké prémie, aby nakonec vše rozhodlo drama v závěrečném tiebreaku.

Přes pět set hráčů se snažilo dostat sítem osmi kvalifikačních kol do pražského finále. Toho se zúčastnilo osmadvacet smíšených týmů, které se vždy skládaly minimálně ze dvou hráčů a jedné hráčky. A ti všichni předváděli po celou sobotu parádní výkony. Na čtyřech kurtech pražské Ladronky jim k tomu pomáhala skvělá divácká atmosféra, slunečné počasí i motivace tučné finanční prémie.

O tu se nakonec strhl lítý boj ve vyřazovacích kláních těch úplně nejlepších. Dokonce i vítězný Jihostroj Radslav, jehož hráči si odnesli nejvyšší odměnu ve výši 300 tisíc korun, musel k triumfu projít přes dvě třísetové bitvy. A samotní hráči byli ze svého úspěchu hodně překvapeni.

„Před turnajem by mě vůbec nenapadlo, že bychom mohli skončit na prvním místě. Konkurence byla skutečně obrovská,“ přiznal kapitán vítězného týmu Jonáš Pešek. I proto neměl se svými spoluhráči ihned po finále jasno, co s vyhranými penězi udělá. „Já si to ještě asi vůbec neuvědomuju,“ dodal Jonáš. Ten ve finále porazil svého kamaráda Vladimíra Edera z týmu Nechytatelní. „Byl to takový bratrovražedný souboj. Vše ale proběhlo v přátelském duchu,“ upozornil Jonáš. Poražený finalista získal 100 tisíc korun, bronzová trojice Něžných Oveček pak brala 40 tisíc korun.

Sobota byla na ´beachové´ Ladronce skutečně vyvedená. K tomu pomohla i soutěž roztleskávaček, ve které se o prémii 10 tisíc korun snažily čtyři výborně sehrané party spolužáků a svými výkony bavily stovky přihlížejících diváků. A protože všechny byly skvělé, porota se společně s diváky rozhodla výhru rozdělit mezi dvě skupiny 3D a The Best.

„Myslím, že ten dnešní den ukázal, že plážový volejbal byl tou správnou volbou. Tento sport je mezi studenty velmi populární a oni sami nám ukázali, jak skvělí mohou být, pokud jim dáme příležitost,“ chválil si atmosféru finálového dne výkonný ředitel hlavního partnera turnaje společnosti Patria Direct Oldřich Pavlovský.

Pražského finále se zúčastnily také týmy z Jihočeské univerzity, které se na turnaj do hlavního města probojovaly z regionálního kola v Českých Budějovicích. Přesně před měsícem byly u budějcké Sportovky nejlepší družstva Gumídci, Kocobal a The Stars. Finálové klání jim však příliš nevyšlo a jihočeští studenti skončili ve spodním patře výsledkové tabulky.

První ročník Patria Direct Beach Open je za námi. Definitivní tečku za ním udělal koncert populárních kapel Portless a The Prostitutes, na který byl vstup zdarma díky spolupráci pořadatele turnaje Patria Direct a společnosti ČEZ.

Více informací se naleznete na webových stránkách www.patriaopen.cz nebo na facebookovém profilu.

Mediálním partnerem seriálu turnajů byla Budějcká Drbna.

Výsledky finále Patria Direct Beach Open 2013

1. Jihostroj Radslav
2. Nechytatelní
3. Něžné Ovečky
...
21. Gumídci
25. Kocobal
25. The Stars

Tisková zpráva

Štítky Patria Direct Beach Open, volejbalový turnaj studentů, finále, Praha, Ladronka, Patria Finance, ČEZ, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, The Prostitutes, Oldřich Pavlovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patria Direct Beach Open 2013 ovládli pražští studenti  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.