Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přijďte dnes i zítra podpořit EGE ve finále první ligy!

Favorit první volejbalové ligy, budějcké EGE, dnes rozehraje první utkání finálové série se Starým Městem. Obhájci loňského prvenství a vítězové letošní dlouhodobé části druhé nejvyšší soutěže zahájí boj o postup do extraligy v 19 hodin v domácí hale JČU Na Sádkách. Druhý zápas pak odehrají v sobotu v 15.30.

Tradiční rival z Uherského Hradiště skončil v základní části třetí a v semifinále porazil druhé Dobřichovice 3:1 na zápasy. Nyní si brousí zuby na favorita z jihu Čech. Budějčtí se stali vítězi základní části, když ve 24 zápasech prohráli jen třikrát. Z toho právě jednou se Starým Městem 2:3.

Oba finalisté se střetli ve stejné fázi soutěže už v loňském roce. Tehdy začali svěřenci trenéra René Dvořáka finále dvěma výhrami v domácím prostředí a po pětisetové bitvě na půdě soupeře slavili po třetím utkání úspěšné zakončení sezony. Kdyby se opakoval vývoj loňského finále, asi by se nikdo z nás nezlobil, podotýká trenér Dvořák, bývalá nahrávačská opora Jihostroje.

Fanoušci i hráči očekávají vyrovnaná utkání s vysokou kvalitou. Utkají se dva nejlepší týmy soutěže, série bude jistě vyrovnaná," míní blokař EGE Ondřej Pitner. Starák je nejsilnějším soupeřem první ligy, o čemž vypovídá i náš poslední vzájemný zápas, který jsme doma prohráli 2:3, dodává bývalý hráč Jihostroje.

V kádru moravského celku figurují někteří bývalí extraligový hráči jako Karabec, Kment, Paták či Skyba, využít mohou hosté také několika pendlů z extraligového Zlína. Výkony Staráku se hodně zvedly po návratu nahravače Kamlera v průběhu sezony. Hodně bojují, navíc hlásali, že využijí všechny posily ze Zlína, podotýká Pitner.

My naopak máme širší kádr, lepší obranu a servis. Navíc ve Staráku mají halu, ve které se nám dobře hraje a bouřlivé publikum, které nám to zas dokáže pěkně znepříjemnit, těší se na finálové boje dvoumetrový blokař.

Program finále I. ligy mužů

16. března 19:00 EGE České Budějovice - Staré Město

17. března 15:30 EGE České Budějovice - Staré Město

23. března 18:30 Staré Město - EGE České Budějovice

24. března 17:00 Staré Město - EGE České Budějovice

31. března 17:00 EGE České Budějovice - Staré Město

Autoři

Štítky finále, soutěž, České Budějovice, Jihostroj, Česko, Zlín, Uherské Hradiště, Dobřichovice, Staré Město pražské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte dnes i zítra podpořit EGE ve finále první ligy!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.