Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Školní volejbalový projekt si odškrtnul druhé pokračování

Ve středu se na Základní škole Oskara Nedbala v Českých Budějovicích uskutečnil již druhý turnaj projektu Chlapecký volejbal do škol. Akce se tentokrát zúčastnilo 19 družstev z pěti škol.

Turnaj probíhal podle lehce pozměněných pravidel, která posunula tuto hru o kousek blíže klasickému volejbalu. A všichni se vypořádali s touto změnou bravurně, což svědčí o dobré práci jejich trenérů či učitelů.

V uplynulých týdnech bylo také dokončeno několik instalací nových zařízení k natažení volejbalové sítě na délku tělocvičny, což umožňuje zapojit při volejbalovém kroužku nebo při hodině tělesné výchovy mnohem více dětí najednou.

Konkrétně školy Bezdrevská, Matice školské, Pohůrecká a Ludvíka Kuby mají letos díky tomuto projektu vytvořeny podmínky pro vyučování volejbalu i při klasických hodinách tělocviku. Samozřejmostí je metodická pomoc oddílů VK České Budějovice a VK EGE.

Turnaje se zúčastnil rovněž svazový šéftrenér mládeže Jiří Zach, který si pochvaloval iniciativu jihočeského volejbalového hnutí. „Je to velmi povedený projekt, který přináší radost dětem a rozvíjí jejich přirozené potřeby. Přeji organizátorům hodně úspěchů i v letech příštích,“ uvedl.

Stupně vítězů nakonec obsadily týmy Méďové (Pohůrecká), Tygři (Oskara Nedbala) a Lokoťáci (Pohůrecká). Gratulujeme jak vítězům, tak i všem zúčastněným.

„Když jsem viděl na tomto turnaji tu dětskou živelnost a zájem o hru i pohyb, uvědomil jsem si, že vynaložené úsilí a finanční prostředky do tohoto projektu jsou opravdu dobře investovaný kapitál. Samozřejmě by si tento projekt zasloužil ještě větší podporu ze strany firem, města či kraje, ale i tak se podařilo něco nezkaženého a čistého, což je v dnešní době téměř zázrak,“ řekl šéftrenér mládeže Jihostroje Vojtěch Zach.

Zvláštní poděkování patří Bohuslavu Chábovi, který je otcem projektu a bez něhož by vůbec nevznikl, díky si zaslouží i pan ředitel Poláček ze Základní školy Oskara Nedbala, kde se turnaj odehrával, a také pan Liška, trenér, učitel a organizátor turnaje v jedné osobě.

Napsal Vojtěch Zach, šéftrenér mládeže VK Jihostroj

Štítky Chlapecký volejbal do škol, Základní škola Oskara Nedbala, projekt pro školy, volejbal, projekt, VK Jihostroj České Budějovice, Oskar Nedbal, Ludvík Kuba, Jiří Zach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní volejbalový projekt si odškrtnul druhé pokračování  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.