Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sobotní kvalifikace do KP1 volejbalu Na sádkách pro Slovan JH.

Slovan Jindřichův Hradec vyhrál kvalifikaci do KP1 volejbalistů,když nejprve porazil TJ Sokol Písek B a následně v souboji o celkové prvenství zvítězil nad svým jmenovcem Slovanem Č.Budějovice.

Kvalifikace mužů a žen se oproti původnímu plánu, který počítal se dvěma kurty v areálu U špačků uskutečnila na jednom hřišti v hale Na sádkách.

Rozhodnutí o změně místa konání kvalifikace vzal na sebe hlavní organizátor pan Zdeněk Tomšíček a můžeme konstatovat, že jeho rozhodnutí bylo prozíravé a správné. Na antuce by se totiž kvalifikace zcela jistě nestihla odehrát, protože po poledni začalo vydatně pršet a déšť vydržel až do večera.

V prvním zápasu celého kvalifikačního dne se utkala mužstva Slovanu Jindřichův Hradec (vítěz skupiny C KP2) a TJ Sokol Písek (vitěz skupiny B KP2). Tento duel ovládl zcela jednoznačně Slovan JH, který vyhrál 3:0.

Poté palubovku ovládly ženy, kterým stačil k postupu do KP1 vyhrát pouze jeden zápas, protože ženy TJ Centropen Dačice (vítězky skupiny C KP2) se z kvalifikace s předstihem odhlásily.  

Tím pádem se o přímý postup utkala družstva TJ Vltava České Budějovice (vítězky skupiny A KP2) a TJ Sokol Písek (vítězky skupiny B KP2). Po prvním setu, ve kterém jasně dominovaly hráčky Vltavy se zdálo, že bude zápas dohrán velmi rychle, ovšem ve druhém setu se hráčky Písku herně zvedly a tento set vyhrály. V dalších dvou setech se ale projevila větší zkušenost hráček Vltavy, které zápas rozhodly pro sebe v celkovém poměru 3:1.

Popřejme tedy dívkám z Vltavy úspěšnou pouť v KP1 a také šťastnou ruku při výběru haly, kterou budou v dané soutěži bezpodmínečně potřebovat. KP1 se totiž na rozdíl od KP2 nehraje na antuce, ale v zimních měsících v hale.

Po ženách se poprvé na hřišti objevilo mužstvo Slovanu České Budějovice (vítěz skupiny A KP2) proti Sokolu Písek. Zápas měl podobný průběh jako duel žen, protože Slovan CB také vyhrál s přehledem první set, aby pak následně prohrál ten druhý. Další dva sety si již ale vzít nenechal a vyhrál 3:1.

O celkovém vítězi v kvalifikaci mužů se tedy rozhodovalo mezi dvěma Slovany. Z nich šel za svým cílem důsledněji ten jindřichohradecký, který vyhrál první dva sety a přestože třetí set prohrál, čtvrtý si již vzít nenechal a zvítězil 3:1.

Zasloužil si tedy prémii 3.000,-Kč za vítězství v kvalifikaci a právo účasti v KP1 pro příští sezonu. Jak nám ale sdělil kapitán týmu Slovan JH Jiří Valek, této možnosti nevyužijí a i příští rok budou hrát KP2. To samé nám sdělil i kapitán týmu Slovan ČB (prémie 2.000,-Kč) Olda Hajný, takže se paradoxně může stát, že do KP1 postoupí  tým, který v kvalifikaci skončil na třetím místě, tedy TJ Sokol Písek (prémie 1.000,- Kč).

Poděkování patří čtveřici rozhodčích, pánům : Aubrechtovi, Janouškovi, Švehlovi a Tomšíčkovi za objektivní a profesionální řízení všech zápasů.

autor : Hawky, Budějcká Drbna

foto   : Jakub Matoušek

Štítky kvalifikace, Písek, Jindřichův Hradec, Česká obec sokolská, Vltava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní kvalifikace do KP1 volejbalu Na sádkách pro Slovan JH.  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.