Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V národním dresu bojují i mladé reprezentantky z Budějovic

Moravská metropole hostí od 3. do 7. ledna volejbalovou kvalifikaci Mistrovství Evropy kadetů i kadetek a centrem všech zápasů je Městská hala míčových sportů Vodova. S národním týmem odcestovali do Brna i čtyři členové českobudějovického volejbalu, kteří tak na turnaji reprezentují svůj klub, město i kraj.

Za děvčata bojují v národním týmu Anežka Sebroňová, Lucie Nová, Karolína Vaňková a dres české reprezentace v chlapecké kategorii obléká šestnáctiletý Martin Tibitanzl.

Reprezentace kadetů

V kvalifikační skupině volejbalistů se vedle České republiky představí ještě týmy Francie, Německa, Běloruska a Itálie. Přímý postup si zajistí pouze vítěz základní skupiny.

Českým reprezentantům je v turnaji přiřazovaná role černého koně, nicméně národní tým má za sebou již úvodní duel, ve kterém nestačil na výběr Francie v poměru 0:3 (-23, -27, -22).

„Nehráli jsme vůbec špatně, ale vždycky jsme udělali nějaké chyby, které jsme byly zbytečné. Škoda druhého setu, který jsme měli dobře rozehraný, ale bohužel jsme to nedotáhli. Stále můžeme postoupit a strašně o to celý tým stojíme, takže budeme bojovat dál. Chtěl bych pozdravit všechny jihočeské fanoušky, a pokud se jim nepodaří přijet na nějaký ten zápas, tak ať nám drží palce alespoň na dálku,“ vzkázal člen národního týmu Martin Tibitanzl.

Reprezentace kadetek

Do dívčí kvalifikační skupiny byly vedle České republiky nalosovány ještě týmy Portugalska, Maďarska, Litvy a Německa. Přímý postup si opět zajistí vítěz základní skupiny a navíc ze čtyř kvalifikačních skupin nejlepší celek na druhém místě.

O českých volejbalistkách se na rozdíl od chlapců dá hovořit jako o jednom z favoritů na vítězství, což naše hráčky potvrdily hned v premiérovém mači proti Portugalkám, když Češky zvítězily hladce 3:0 (23, 14, 10).

Sedmi body se výrazně na vítězství českého národního týmu podílela českobudějovická Lucie Nová, která jako jediná odehrála celé utkání bez střídání.

„V naší hře se objevily značné výkyvy. V prvním setu byl tým dost nervózní, pak jsme se ale chytli na servisu a pak už jsme byli lepší,“ prozradila Lucka Nová, kterou doplnila spoluhráčka a kamarádka z jihu Čech Anežka Sebroňová.

„Portugalky nás překvapili velice kvalitním servisem, věděli jsme, že jsou menších postav a že musí hodně riskovat. Soupeřky jsme určitě nepodcenili, ale ony první set hrály opravdu velice dobře a hodně jim toho vycházelo.“

Třetí hráčkou do jihočeské party je Karolína Vaňková, která se také ráda rozpovídala. „Nepříjemné budou určitě Maďarky, ale jihočeské fanoušky bychom chtěli pozvat do Brna hlavně na zápas s Německem, ten je pro nás velmi prestižní.“

O dalším průběhu a výsledcích vás budeme informovat.

Foto: Miroslav Toman, RIOT

Štítky Jihostroj, kadeti, kadetky, česká reprezentace, Brno, kvalifikace ME, Nová, Sebroňová, Vaňková, Tibitanzl, národní tým, České Budějovice, Evropa, Německo, Česko, Francie, Itálie, Bělorusko, Miroslav Toman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V národním dresu bojují i mladé reprezentantky z Budějovic  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.