Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vánoční přestávka volejbalistkám Madety neprospěla

Po vánočních svátcích se v pátek 9. ledna opět rozběhla prvoligová soutěž volejbalistek a do Budějc přijel druhý celek tabulky - Sokol Nusle. Dvojzápas s pražským týmem byl vzhledem k dalšímu průběhu soutěže pro Madetu důležitý, protože body se započítávaly do druhé části ligy.

Páteční zápas byl velice vyrovnaný a dostal se až do pátého setu, který naštěstí lépe zvládly domácí hráčky.

V sobotu bohužel Madeta po vlažném výkonu prohrála, a to dokonce bez jediného získaného setu. Celý zápas se nesl v poměrně dusné atmosféře, při které na lavičky obou trenérů padlo několik žlutých a dokonce červených karet.

Pátek 9. ledna 2015

VK České Budějovice - Sokol Nusle 3:2 (20, -18, 14, -23, 9)

VK České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Cimbálková, Švejdová, Kubíčková, Slabová - libero Tomanová. Střídaly Černá, Karvánková, Lundáková, Andrýsková a Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.

Sobota 10. ledna 2015

VK České Budějovice - Sokol Nusle 0:3 (-21, -24, -21)

VK České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Švejdová, Karvánková, Kubíčková, Andrýsková - libero Tomanová. Střídaly Slabová, Černá, Lundáková, Šílená a Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.

O třetím lednovém víkendu odjela děvčata do Prahy na Žižkov odehrát poslední dva zápasy první části první ligy. Cíl byl jasný - zůstat na první příčce tabulky před Sokolem Nusle, a to se i přes prohraný páteční duel povedlo.

V pátek se opět bojovalo až do konce. Začátek utkání vyšel lépe domácím, ale Madeta se pomalu rozehrávala a druhý a třetí set zvládla. Pak ale přišla sada plná chyb a Žižkov svou bojovností prodloužil zápas do pátého setu a v něm zvítězil.

O den později se naštěstí budějckým hráčkám dařilo od samého začátku. Madeta sice třetí set v úplném závěru ztratila, ten čtvrtý ale zvládla s velkým bodovým rozdílem a podařilo se jí o jeden bod udržet vedení v tabulce první části soutěže.

Pátek 16. ledna 2015

TJ Sokol Žižkov - VK České Budějovice 3:2 (22, -17, -24, 15, 13)

VK České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Karvánková, Slabová, Andrýsková - libero Tomanová. Střídaly Černá a Šílená. Trenér Milan Šimonek.

Sobota 17. ledna 2015

TJ Sokol Žižkov - VK České Budějovice 1:3 (-19, -17, 23, -16)

VK České Budějovice: Lundáková, Kotlabová, Cimbálková, Šílená, Andrýsková, Černá - libero Tomanová. Střídaly Slabová a Karvánková. Trenér Milan Šimonek.

Tento víkend mají děvčata volno a na konci ledna rozehrají druhou část soutěže, kdy se bude bojovat o konečné umístění. Madeta přivítá Moravskou Slávii Brno. I když budějcká děvčata ztrácí na první Tatran Střešovice sedm bodů, určitě se budou chtít o konečné umístění ještě poprat.

Tabulka 1. ligy žen před začátkem druhé části soutěže: 1. TJ Tatran Střešovice (22 bodů), 2. VK České Budějovice (15), 3. TJ Sokol Nusle (12), 4. TJ Sokol Dobřichovice (9), 5. VK Moravská Slávia Brno (9), 6. TJ Lokomotiva Břeclav (5).

Napsala Jiřina Karvánková

Štítky volejbal, VK České Budějovice, Sokol Nusle, TJ Sokol Žižkov, 1. liga žen, Madeta, soutěž, Česká obec sokolská, VK Jihostroj České Budějovice, Vánoce, volejbalista, České Budějovice, Žižkov, TJ Tatran Střešovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční přestávka volejbalistkám Madety neprospěla  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.