Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalisté Českých Budějovic jsou ve finále extraligy!

Ve čtvrtém semifinálovém utkání hráli volejbalisté Jihostroje o ukončení série. Po předešlé jasné výhře 3:0 se zdála Příbram na kolenou, opak byl ale pravdou a domácí předvedli velmi bojovný a odvážný výkon. Zápas dospěl až do zkrácené sady, kterou lépe zvládli Budějčáci.

Příbram začala bez svého standardního libera Luďka Švejcara, jenž chyběl kvůli nemoci. Zastoupil ho tedy Zdeněk Málek, který si tento post zkusil již v minulém roce.

Od začátku zápasu to bylo zcela jiné střetnutí. Příbram mnohem lépe přihrávala a i následný útok byl úspěšnější než v předchozím zápase. Jihostroj si přesto vybudoval několikabodový náskok, který si udržel až do závěru setu a získal ho poměrem 25:23.

Průběh dalších dvou setů byl jednoznačný. Příbram si bojovnou hrou získala dostatečný náskok pro zisk druhé sady, Budějovice si to však nenechaly líbit a oplácely stejnou mincí v setu třetím.

Čtvrtý set nabídl drama, které dospělo až do koncovky, kde se ukázalo, kdo je doma - Příbram tím oddálila ukončení semifinálové série.

Tiebreak se ale od začátku vyvíjel lépe pro mistrovský Jihostroj. Sobotka dvěma esy a dvěma těžkými podáními zařídil vedení 4:1, které se ukázalo jako rozhodující pro vývoj ve zkrácené sadě. Set skončil 15:11 a Jihočeši si tak zajistili vytoužené finále.

„Nedokázali jsme se vypořádat se servisem Českých Budějovic a nemáme tak silné smečaře, abychom se prosazovali proti srovnané obraně,“ vysvětloval příbramský trenér Petr Brom.

„Příbram lépe přihrávala a útočila než ve třetím zápase. Náš servis byl trochu slabší, ale nakonec rozhodla úspěšnost útočníků,“ zhodnotil duel trenér Jihostroje Jan Svoboda.

Ve finále čeká Budějčáky vítěz série Liberec - Ostrava, ve které jsou zatím úspěšnější Slezané. Ti vedou 3:1 na zápasy.

VO Příbram - Jihostroj České Budějovice 2:3 (-23, 19, -16, 23, -11)

Čas: 116 minut. Nejvíce bodující hráči: Patucha 18 - Novotný 30. Rozhodčí: Fink, Kvarda.

Příbram: Bezděka, Moník, Leikep, Čížek, Pekárek, Patucha - libero Málek. Střídali Kuchař, Sládeček a Anděl. Trenér Petr Brom.

Jihostroj: Mach, Sukuba, Rojas, Pláteník, Zapletal, Novotný - libero Michálek. Střídali Habr, Sobotka, Kriško a Juračka. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VO Kocouři Vavex Příbram, play off Uniqa extraligy, České Budějovice, Příbram, finále, Jihostroj, volejbalista, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Espedito Spasitel

Volejbalisté Liberce porazili Ostravu a udrželi šanci na finále
Dnes 20:21 - Liberec
(Aktualizováno: 20:46)
Volejbalisté Dukly Liberec si udrželi šanci na postup do finále extraligy. Nejlepší tým základní části porazil na domácí palubovce Ostravu 3:1 na sety a snížil stav série na 2:3. Šestý zápas se bude hrát v neděli v Ostravě.

Liberec sice prohrál pod Ještědem první set 23:25, ale ve druhém a třetím si rychle vypracoval náskok a vývoj otočil. Svěřenci trenéra Michala Nekoly zvládli i vypjatou koncovku čtvrté sady (27:25) a prozatím odvrátili hrozbu vyřazení.

Pátek, 12. dubna 2013, 21:54Odpovědět

Espedito Spasitel

Jiho - Jiho - Jihostrooooj ! Super Gratulace !!!. Doufejme, že nebudeme muset do Ostravy.

Středa, 10. dubna 2013, 08:50Odpovědět

Volejbalisté Českých Budějovic jsou ve finále extraligy!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.