Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbalisté EGE v baráži porazili Brno a dnes mohou vyrovnat

První utkání baráže o extraligu v domácím prostředí volejbalisté českobudějovického EGE vyhráli. V pátek porazili Volejbal Brno 3:2 (22,-11,20,-21,12). Odvrátili tak mečbol Brna a snížili stav série hrané na tři vítězství na 1:2. Dnes se v hale Na Sádkách (17) odehraje čtvrté utkání.

 

Jihočeši nezačali vůbec dobře, když v úvodu prvního dějství prohrávali už 4:10. Kvalitní obranou ale vývoj otočili a set uhráli. Ve druhé sadě už se jim stejný kousek nepovedl a získali pouhých jedenáct bodů. Po následujících dvou vyrovnaných setech, ve kterých se oba celky přetahovaly o každý bod, dospěl zápas do tie breaku. V něm několika výbornými bloky vydřelo EGE náskok a ten již udrželo.

„Oproti prvním dvěma zápasům v Brně jsme byli kompaktnější v obraně, hlavně na bloku. Často se nám podařilo chytit balony v poli, což se nám často nedaří. To nás nakoplo,“ říkal po utkání nahrávač EGE Jan Ulč. „Máme teď psychickou výhodu,“ míní bývalý hráč Jihostroje a Příbrami.

Stejně jako v předešlých zápasech ani nyní neubližovali Jihočeši tolik podáním, jak by si představovali. „Když ještě zlepšíme podání, můžeme hrát ještě lépe,“ věří Ulč.

„Když se u nás projevila chvilková nejistota v útoku nebo přihrávce, Brno toho dokázalo využít. Oproti dvěma zápasům v Brně jsme se ale nebáli a hráli svou hru,“ pochvaloval si po vítězství manažer Bohuslav Cháb.

Autor: Carda.R

Štítky Volejbal Brno, baráž, volejbalista, Na Sádkách, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté EGE v baráži porazili Brno a dnes mohou vyrovnat  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.