Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté i druhý zápas s Brnem zvládli a vedou 2:0

Dalším jasným triumfem si hráči volejbalového Jihostroje zajistili ve čtvrtfinále Uniqa extraligy hraném na čtyři vítězná utkání vedení 2:0 na zápasy. Do Brna tak odjíždí s velmi slibným náskokem a možností ukončení série na palubovce Moravanů.

Průběh úvodní sady druhého utkání jakoby zprvu kopíroval středeční střetnutí. Hosté se v úvodu ujali vedení, které jim však dlouho nevydrželo.

Domácí sestava, která ve stejném složení končila první duel, si do koncovky vybojovala luxusní pětibodové vedení, které s přehledem udržela a získala tak první sadu v poměru 25:20.

Do technického oddechového času druhého setu se šlo za vcelku vyrovnaného stavu 8:7 pro domácí hráče. Vyrovnané skóre vydrželo poměrně dlouho a ani jednomu ze soupeřů se nedařilo utrhnout se na větší bodový rozdíl.

Jako první zaznamenali dvoubodové vedení hosté, které na budějcké straně zapříčinilo střídání nahrávače Habra za zkušenějšího Zapletala.

Na hráče Brna jakoby Petr Zapletal působil devastujícím dojmem a ihned po jeho příchodu začal soupeř kupit chyby. Vedení se tak v koncovce přehouplo na stranu Jihočechů - 24:20.

Hostům se ještě podařilo snížit na rozdíl dvou bodů na stav 24:22, ale to byl poslední úspěch Brněnských. Sadu ukončil jeden z hráčů ve žlutých dresech přešlapem koncové čáry při servisu.

Jihomoravané vstoupili do posledního setu poněkud zakřiknutě a vinou vlastních chyb a horšího příjmu nabídli domácím, kterým se vrátil Habr, luxusní vedení až o sedm bodů - 17:10.

Bez větších komplikací pak přišel mečbol 24:18, který sice domácí ještě neproměnili, ale hosté pak vlastní chybou na servisu ukončili zápas sami.

„Dnes jsme drželi krok asi pouze v prvním setu. Soupeř potom přitlačil na servisu, my jsme přestali kvalitně přihrávat a tím pádem snadno ztrátovat. Navíc jsme při obou duelech měli problém s vlastním servisem a i v ostatních činnostech jsme nepředvedli moc dobrý výkon. Doma se však pokusíme sérii ještě zdramatizovat a předvést co možná nejlepší volejbal,“ uvedl po utkání kapitán hostujícího celku Vladimír Katona.

„Po posledním utkání v Brně jsme věděli, že jsme tam nepodali zrovna dobrý výkon. Hosté byli na své palubovce nepříjemným soupeřem, a tak jsme tušili, že nastoupí nabuzeni s tím, že nemají co ztratit. Nám se to však po včerejším prvním setu podařilo eliminovat a zápas jsme už v další sadě měli ve svých rukou,“ vrátil se ještě ke včerejšímu zápasu kapitán Jihostroje Michal Sukuba.

Pak zhodnotil i čtvrteční výkon a nezapomněl i na další duely čtvrtfinálové série. „Dnes jsme vyhráli přesvědčivě. Dobře jsme přihrávali a hosté, kteří vsadili na tvrdý servis, hodně kazili. V Brně samozřejmě očekáváme, že domácí budou mnohem nepříjemnější, ale pokud dodržíme taktické pokyny, snad bychom mohli sérii ukončit,“ dodal Sukuba.

Odvety v Brně se budou hrát v neděli a v pondělí večer.

VK Jihostroj České Budějovice - Volejbal Brno 3:0 (20, 22, 19)

Čas: 76 minut. Nejvíce bodující hráči: Pláteník 14 - Kuliha 13. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Diváci: 700. Stav série: 2:0.

Jihostroj: Habr, Kriško, Pláteník, Rojas, Sukuba, Mach - libero Michálek. Střídal Zapletal. Trenér Jan Svoboda.

Brno: Fučík, Mlčuch, Katona, Kuliha, Klapal, Smrčina - libero Stanczak. Střídali Ulč a Kadlec. Trenér Miroslav Malán.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, Uniqa extraliga, čtvrtfinále play off, Brno, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Petr Zapletal, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté i druhý zápas s Brnem zvládli a vedou 2:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.