Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbaloví mistři Havířovu nedali nejmenší šanci

V 16. kole volejbalové Uniqa extraligy mužů hostil budějcký Jihostroj v sobotu večer Slavii Havířov. Lídr tabulky porazil devátý tým soutěže snadno ve třech setech, v zápase si prakticky dělal, co chtěl. A za hodinu už byli vítězové ve sprše.

Hosté domácím vůbec neuškodili, ve všech činnostech hodně zaostávali a o nějakém vedení si mohli nechat jen tak zdát. Natož o výhře alespoň v jednom setu. Jihostroj si tak připsal již šestnácté vítězství v řadě a neohroženě kráčí za dalším titulem.

Po dvou krutých porážkách ale tým reprezentačního kouče Jana Svobody připravil Havířovu ve třetím setu parádní debakl. To už hostující kouč Jakub Zvolánek nevěděl, jak zastavit domácí (Jiho)stroj na body a vyslal na hřiště všechny, kteří byli k dispozici.

Trenér Havířova Jakub Zvolánek i po kruté porážce příliš smutný nebyl. Přece jen se od jeho týmu více neočekávalo... „Přijeli jsme s cílem si zahrát volejbal s nejlepším českým týmem tak, abychom obstáli. Dva sety se nám to dařilo, ve třetím jednoznačném setu jsme poslali na hřiště mladé hráče. A vůbec se nám to nepovedlo. Vítězství bylo jednoznačné, my v těchto zápasech sbíráme zkušenosti,“ sdělil ještě nedávno extraligový smečař Ostravy.

Domácí kouč Jan Svoboda byl pochopitelně rád za vítězství, ale jak je jeho zvykem, mluvil na tiskové konferenci po utkání klidně a bez emocí.  „Nechtěli jsme nic podcenit, zápas jsme brali jako přípravu na úterní zápas Ligy mistrů. Jediný rozdíl byl v tom, že jsme dali  příležitost druhému nahrávači Filipovi Habrovi. Jeho zdravotní stavu už to umožňuje a také už v Benátkách se ukázalo, že ho budeme potřebovat. Teď se budeme plně připravovat na Unterhaching."

 

Jihostroj České Budějovice – Slavia Havířov 3:0 (19, 18, 7)

Rozhodčí: Kvarda, 365 diváků, čas: 58 minut.

Jihostroj: Habr, Motys, Sukuba, Mach, Fila, Rojas, libero Juračka – Michálek, Procházka. Trenéři Jan Svoboda a Stanislav Pochop.

Havířov: Duda, Kolář, Srkal, Kotas, Kozák, Neusser, libero Dohnal – Malínek, Kuchař, Štika, Holiš, Štefko.  Trenér Jakub Zvolánek.

 

Autoři

Štítky volejbal, Havířov, Jihostroj, Uniqa Insurance Group, Jan Svoboda, Filip Habr, Liga mistrů UEFA, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbaloví mistři Havířovu nedali nejmenší šanci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.