Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři poprvé zvítězili na hřišti soupeře, ženám se doma nedařilo

Další kolo měl na programu mužský i ženský tým Štírů z Českých Budějovic. Zatímco muži vybojovali na hřišti Kadaně tři body za vítězství 7:5, tak ženám se doma proti Hranicím nezadařilo a podlehly 4:6.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Jako první se podařilo skórovat hostujícím Štírům, kteří využili přesilovou hru. Přesnou dělovkou se prosadil Ondřej Havelka. Poté se k pár šancím dostala také domácí Kadaň, ale vše pokryl velice dobře chytající Koš. Katům se přesto podařilo vyrovnat v 11. minutě, kdy dostal míček za Koše Martin Odlas. Už v první třetině byla hra velmi vyhecovaná a soupeři si nic nedarovali. První třetina ale přesto skončila nerozhodně 1:1.

Úvod druhé třetiny vyšel na výbornou Jihočechům. Michael Kudláček napřáhl z poloviny hřiště a poslal Štíry opět do vedení. Ještě veseleji bylo o čtyři minuty později, kdy se téměř totožně trefil opět Michael Kudláček. Po půl hodině hry předvedli hostující florbalisté oku lahodící akci, na jejímž konci stál Marek Slepička, který zvýšil už na 4:1. Pak ovšem byli poprvé Štíři vyloučeni a domácí Kadaň početní výhodu využila. Trefil se opět Martin Odlas. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat a Michael Kudláček zkompletoval hattrick, když se opět prosadil z poloviny hřiště. Do konce třetiny ještě korigoval výsledek domácí Jakub Procházka a po čtyřiceti minutách byl stav 5:3 pro hostující Štíry.

Ani ve třetí třetině nepolevovala zákeřná hra Kadaně, ale Štíři se s ní dokázali vypořádat skvěle. Jejich šestou branku vstřelil Lukáš Malý, který si seběhl z druhé vlny. Poté byl vyloučen další severočeský hráč a budějčtí florbalisté dokázali využít i druhou přesilovou hru. Pavouky z Burdovy branky vymetl Petr Žáček. Katům se sice podařilo zmírnit výsledek díky trefám Martina Žemličky a Jakuba Procházky, ale Štíři se přesto odvezli zasloužené tři body. Po devátém kole se tak nachází na čtvrté příčce Národní ligy skupiny západ.

„Byl to těžký zápas, hlavně psychicky, protože hráči museli udržet koncentraci i přes zákeřnou hru Kadaně. Povedlo se nám to, celou dobu jsme byli soustředěni na svůj výkon a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že se nám vyplatil trénink přesilovek a proměnili jsme hned dvě ze tří. V zápase nám to hodně pomohl,“ zhodnotil těžké utkání lodivod Štírů Jiří Kratochvíl.

Další utkání sehrají českobudějovičtí florbalisté v neděli od 15:45, kdy se v domácí Sportovní hale utkají s týmem FBC Plzeň.

FBC DDM Kati Kadaň A - FBC Štíři Č. Budějovice 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Odlas M. (Štěrba), 33. Odlas M. (Štěrba), 35. Procházka (Limberg), 49. Žemlička (Procházka), 55. Procházka (Odlas M.) - 4. Havelka (Malý), 21. Kudláček (Farka), 25. Kudláček (Žáček), 31. Slepička (Farka), 33. Kudláček (Farka), 44. Malý (Farka), 48. Žáček (Kudláček). Střely: 54:51. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:2. Rozhodčí: Herman, Sochůrek. Diváci: 73.

FBC DDM Kati Kadaň A: Burda (48. Soukup) – Čeloud, Solar, Bendl, Procházka, Hanzlíček, Limberg, Zelinka, Pačmag, Dolanský, Žemlička, Turek, Odlas M., Morava, Štěrba, Fokt, Odlas J.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) – Kudláček, Žáček, Hejplík, Slepička – Staněk, Skok, Formánek, Valdauf, Havelka, Měřička, Froněk, Farka, Malý.

Napodobit muže se nepovedlo jejich ženským kolegyním, které ve Sportovní hale přivítaly Hranice.

První velkou šanci si vypracovaly domácí florbalistky. V samostatném úniku se objevila Petra Janošťáková, ale Šulejovou nepřekonala. A tak přišel trest. Z hranice velkého brankoviště se prosadila Apolena Drietomská a Hranice vedly 1:0. Štírky branka nakopla a vyrovnat mohla Jedličková, ale ani jeden z jejích dvou pokusů za Šulejovou neskončil. Vyrovnání se domácí hráčky dočkaly díky Kristýně Minářové, která nadvakrát překonala Šulejovou po krásné přihrávce od své sestry Kláry. Ta samá dvojce mohla poslat Jihočešky do vedení, ale Kristýna Minářová tentokrát přestřelila a hostující hráčky se dostaly do vedení. Štírky špatně vystřídaly a toho využila Anna Vondráková.

Z druhé třetiny uplynulo necelých pět minut a Hranice vedly 3:1. Prosadila se Barbora Podešvová. Štírky dřely i nadále. Nejprve Zahradníková trefila tyč a poté měla možnost trestného střílení Jedličková, ale ani to gólem neskončilo. Jelikož ve druhé dvacetiminutovce už branka nepadla, šly Hranice do závěrečné části s dvougólovým vedením.

To však zvýšily už po 36 vteřinách, kdy přesilovou hru využila Anna Vondráková. Zpět do zápasu dostal domácí hráčky vlastní gól Markéty Šulejové. Na dostřel se budějcké florbalistky dostaly ve 48. minutě, kdy se trefila Jitka Polívková. Nicméně o dvě minuty později uklidnila hostující hráčky Vendula Drietomská. A když se v 56. minutě trefila ještě Barbora Podešvová, zdálo se být po zápase. Jiskřičku naděje vykřesala Lada Janošťáková, ale Hranice své vedení udržely a zvítězily 6:4.

„Bohužel, nedávaly jsme to, co jsme měly, a to nás dnes stálo body. Rozhodla koncovka, kterou musíme do dalších zápasů bezpodmínečně zlepšit,“ viděla kriticky utkání jedna ze střelkyň domácích Kristýna Minářová.

Další utkání čeká českobudějovické florbalistky příští víkend. Nejprve se 28. listopadu utkají v Jihlavě s místním FBŠ a o den později s jihlavským SK.

FBC Štíři Č. Budějovice - FBŠ Teiwaz Hranice 4:6 (1:2, 0:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 13. Minářová Kr. (Minářová Kl.), 45. Šulejová vl., 48. Polívková, 56. Janošťáková L. - 7. A. Drietomská, 19. Vondráková (Stankušová), 25. Podešvová (Vondráková), 41. Vondráková (Stankušová), 50. V. Drietomská (Klavaňová), 56. Podešvová. Střely: 20:25. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Rozhodčí: Pěnička, Šafář. Diváci: 110.  

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Polívková, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Zadinová, Minářová Kr., Trendová, Linhartová, Pohlová, Šraierová, Kašparová, Tichá, Minářová Kl.

FBŠ Teiwaz Hranice: Šulejová - Podešvová, Stankušová, Klvaňová, Knapová - Kopecká, Cibulková, Crhová, Bartošová, Bugáňová, Vondráková, A. Drietomská, V. Drietomská.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, florbalista, Ondřej Havelka, přesilová hra, Hranice, HC Škoda Plzeň, HC Dukla Jihlava, FBC Štíři Č. Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři poprvé zvítězili na hřišti soupeře, ženám se doma nedařilo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.