Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Lyžařská střediska lákají návštěvníky na ideální podmínky

Ideální podmínky panují v těchto dnech v lyžařských střediscích na jihu Čech. Skiareál Lipno například připravuje na víkend otevření další sjezdovky. Dostatek sněhu umožňuje i úpravu stop pro běžkaře.

„Už v pátek otevřeme díky výborným podmínkám Bambini park pro nejmenší děti a o víkendu se potom všichni mohou těšit i na sjezdovku Střecha nebo měřený slalom. V provozu tak budou veškeré sjezdovky v areálu,“ řekl ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. Do střediska denně dorazí stovky lyžařů. O víkendu se pak návštěvnost ještě výrazně zvyšuje.

V provozu jsou všechny lanovky a vleky v areálu Hochficht na česko-rakouském pomezí Šumavy. Lyžaři se však musí připravit na jednu komplikaci, kvůli mrazům ukončil dopravu mezi Horní Planou a Bližní Lhotou převoz. Lidé, kteří míří do Hochfichtu, tak musí objíždět lipenskou přehradu přes Novou Pec.

Ideální podmínky mohou využít poblíž Hochfichtu i běžkaři. „V běžeckém areálu Schöneben je upraveno 75 kilometrů stop,“ uvedl za středisko Hochficht Martin Řezáč. Trasy jsou udržovány i v jiných místech Šumavy, kde většinou leží kolem 60 centimetrů sněhu.

Všechny sjezdovky jsou v provozu také v Zadově na Prachaticku. Rovněž do okolí mohou vyrazit běžkaři na upravené stopy.

Zdroj ČTK

Štítky sjezdovka, běh na lyžích, Vodní nádrž Lipno, Česko, lyžařské středisko, Hochficht, Šumava, Martin Řezáč, Horní Planá, Nová Pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska lákají návštěvníky na ideální podmínky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.