Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sjezdovky na jihu Čech navštívily o víkendu tisíce lyžařů

Jihočeská lyžařská střediska mají za sebou zřejmě nejlepší víkend v této zimě, ideální lyžařské podmínky přitáhly na svahy hodně lidí. Na sjezdovkách šumavského Zadova se vystřídalo přibližně 2500 lyžařů. Lipenský areál přivítal jen v sobotu 2800 lidí. Nedělní počty byly minimálně stejné.

„Rozběhlo se i ubytování, přijeli také víkendoví hosté,“ uvedl ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. O víkendu byla v lipenském skiareálu otevřena další sjezdovka Střecha a v provozu tak jsou veškeré sjezdovky tohoto střediska. Pokrývá je vrstva převážně technického sněhu vysoká od 40 do 60 centimetrů. Areál proto nepočítá s omezováním provozu ani kvůli přicházejícímu oteplení.

V lyžařském středisku Zadov byl v neděli ráno ještě mírný mráz a odpoledne se teplota dostala jen lehce nad nulu. „To je pořád v pohodě,“ uvedl vedoucí provozu Petr Vondraš. Za víkend se v tomto středisku vystřídalo kolem 2500 lyžařů. Podle Vondraše byla hodně úspěšná i předcházející sobota, kdy areál Kobyla navštívilo přibližně 1800 lidí.

Také areál Zadov je v plném provozu. Na uměle zasněžované sjezdovce Kobyla leží kolem půl metru sněhu a zbývající lyžařské svahy pokrývá vrstva sněhu vysoká 25 až 35 centimetrů. Pro běžkaře je teď v okolí Churáňova upraveno 50 kilometrů tras a dalších 15 kilometrů v okolí obce Stachy. 

Zdroj ČTK

Štítky sjezdovka, lyžař, Česko, Zadov, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovky na jihu Čech navštívily o víkendu tisíce lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.