Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V lyžařských střediscích na jihu Čech sněží

Provozovatelům lyžařských areálů na jihu Čech pomohl sníh, který napadl v noci na dnešek. Navíc mrzlo, a tak mohli začít znovu zasněžovat. Kvůli teplému počasí a teplotám, které od pondělí stoupaly k deseti stupňům, je ale na některých menších sjezdovkách v kraji přerušený provoz. Ve středu jeden den nefungovala sjezdovka v Horní Vltavici. Kvůli nedostatku sněhu se nelyžuje na hlavní sjezdovce Obrovec na Kubově Huti. Zavřený je areál v Nových Hutích.

Kvalitní podmínky hlásí areál na Lipně, kde je navíc na víkend přichystaný zajímavý program. V sobotu bude v areálu Auto moto den, na kterém se podílí i policisté. Ti budou lyžařům měřit rychlost a každý si může vyzkoušet speciální brýle, které simulují opilecký stav při sjezdování. Zájemci si tu budou moci otestovat i lyže. „K dispozici tu bude více než 100 párů lyží, které jsou k zapůjčení zdarma,“ uvedl ředitel areálu Petr Dušek. Skiareál Lipno je denně otevřený od 8:30 do 16 hodin. K dispozici tu je sedm sjezdovek a dvě výuková hřiště Bambini a Fox park. Večer se lyžuje na sjezdovce Jezerní od 18 do 21 hodin.

Podle provozovatele areálu Kobyla na Zadově Petra Vondraše od středy vytrvale sněží. Přes noc napadlo pět centimetrů nového sněhu. „Důležité je, že mrzne a my můžeme začít zasněžovat. V provozu je čtyřsedačková lanovka, malý vlek a pohyblivý koberec v lyžařské škole,“ uvedl Vodraš.

Na Kubově Huti se dá lyžovat pouze na školní sjezdovce. „Uvidíme jestli vydrží počasí. Pokud ano, tak na víkend otevřeme i hlavní sjezdovku,“ uvedl správce zdejšího areálu Vladimír Vykydal. V provozu bez omezení jsou i sjezdovky v lyžařském areálu Kozí Pláň u Kaplice a v Nové Bystřici u Jindřichova Hradce.

Zdroj ČTK

Štítky sjezdovka, lyžařské středisko, Česko, Kubova Huť, Horní Vltavice, Nová Huť, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařských střediscích na jihu Čech sněží  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.