Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři hrají s loňským mistrem, ženy čeká jihočeské derby

Další hrací víkend je tu a jihočeští florbaloví fanoušci si opět přijdou na své. Dnes se utkají Štíři od 18 hodin s TJ Sokol Mukařov, ženy čeká zítra utkání s Banes Florbal Soběslav. Tento zápas začíná v 14:30 a obě utkání se již tradičně odehrají v českobudějovické Sportovní hale.

Mukařov se před druhým vzájemným zápasem se Štíry nahází na sedmém místě s 27 body. Play-off tak nemá zdaleka jisté, ačkoliv na devátou Jaroměř má náskok sedmi bodů. V posledním utkání se Pražanům zadařilo, když na domácí palubovce dokázali porazit favorizovaný Králův Dvůr v poměru 8:2. Na Štíry ale nemají z této sezony dobré vzpomínky. Vzájemné utkání ze 13. kola zvládli lépe Jihočeši, kteří zvítězili 7:4.

Na co se může Mukařov spolehnout, tak to je jednoznačně obrana. Tu mají druhou nejlepší v celé soutěži. Za osmnáct zápasů inkasovali 101 branek. Zajímavostí ale je, že Traverza inkasovala nejvíce branek ve své vlastní přesilovce. Celkem šest. Oslabení také nepatří k činnostem, které by Mukařovu zrovna šlo. Zde je druhým nejhorším týmem s úspěšností necelých 58 %.

V individuálních statistikách je na tom nejlépe Jakub Majer, který za sedmnáct odehraných utkání nasbíral 23 kanadských bodů (16+7). Za tento počet mu náleží 33. pozice.

Štíři můžou hrát uvolněněji než jejich soupeř. Play-off mají již jisté. Se ziskem 33 bodů jím patří čtvrtá příčka. Navíc mají vcelku dobrou formu, ačkoliv v posledním zápase padli na hřišti Liberce 7:11. Předtím zvítězili pětkrát v řadě. Na domácím hřišti jsou dokonce druhým nejlepším týmem!

Co Štírům zatím nevychází, to jsou přesilové hry. S necelou úspěšností 22% jsou druhým nejhorším mančaftem. Individuálně se zatím velmi daří Lukáši Malému, který za osmnáct zápasu posbíral 35 kanadských bodů (21+14) a v tabulce produktivity je sedmý.

Jak toto utkání dopadne, se můžete přijít přesvědčit od 18 hodin do Sportovní haly.

Ženy čeká derby se Soběslaví. Ta je momentálně jedenáctá se sedmnácti body. To znamená, že má o pouhý jeden bod více než českobudějovické Štírky. Hráčky Soběslavi si v posledním hracím víkendu připsaly dvě porážky. Nejprve padly na palubovce Plzně 3:4 a o den později s FbC Panthers 5:13. Soběslav má také třetí nejvyšší počet obdržených branek. Celkem už 104.

Čtvrtou hráčkou kanadského bodování je soběslavská Markéta Kabešová, která si za patnáct utkání připsala 33 bodů (20+13).

Štírky jsou momentálně třinácté a mají o pouhý bod méně než jejich jihočeské konkurentky. Ani jim se v posledním hracím víkendu nedařilo a dvakrát prohrály. S FbC Panthers 3:4 a s Plzní 2:10. Co se týče obrany, tak tou se nemůžou chlubit ani českobudějovické hráčky. Mají dokonce ještě o jednu obdrženou branku více, než Soběslav. Se 105 brankami je jejich obrana druhá nejhorší.

Co ale Štírkám letos skvěle vychází, tak to je přesilová hra. Třetí nejvyšší úspěšnost z celé soutěže. Konkrétně 29,41 %. Dokonce ve vlastním oslabení vstřelily již tři branky, což je řadí na druhé místo hned za Litvínov.

Českobudějovické florbalistky jsou v této sezoně nejtrestanějším týmem z celé 1. ligy. Na svém kontě mají už 116 trestných minut!

Nejproduktivnější hráčkou je 29. Veronika Jedličková s osmnácti body (7+11) za třináct zápasů.

První zápas této sezony zvládly lépe hráčky ze Soběslavi, když zvítězily 8:3. Štírky se budou chtít pomstít zítra od 14:30 ve Sportovní hale.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mukařov, Soběslav, sportovní hala, Česká obec sokolská, FbC Panthers, Plzeň, Jaroměř, Králův Dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři hrají s loňským mistrem, ženy čeká jihočeské derby  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.