Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další velký úspěch štírských vozíčkářů! Suverénním způsobem ovládli Malmö Open

V jubilejním čtyřicátém ročníku Malmö Open byl poprvé zastoupen i florbal na vozíku. A hned se z titulu radoval český klub. Na příčku nejvyšší dosáhl klub FBC Štíři České Budějovice! „Nechtěli jsme být hlavně poslední,“ poodhalil ambice jeden z lídrů týmu Zbyněk Sýkora. Přesto je nikdo za celý turnaj nedokázal porazit.

Ano, jak řekl Sýkora, tým Štírů neodjížděl do švédského Malmö s ambicemi na medaile. Však také jejich soupeři byli jedni z nejlepších. Hned prvním protivníkem byl švédský tým Nacka HI, poslední vítěz pražského Prague Wheel Open. „Vždy bývali o úroveň výš, než my,“ popsal soupeře Sýkora. Tentokrát to však neplatilo a Jihočeši zvítězili 5:3.

Další utkání je čekalo s českým týmem ABAK Ostrava. „Chtěli jsme být alespoň nejlepší český tým,“ nastiňuje Sýkora. Ostrava Štírům příliš nevzdorovala a Budějčáci se mohli radovat z vítězství 9:0. I s dalším soupeřem si českobudějovičtí florbalisté poradili. Calmif Knights poslali do sítě čtyři branky a ani jednou neinkasovali.

„Musím vypíchnout celý náš tým, jeli jsme jak mašina,“ popisuje průběh turnaje šikovný útočník.

Přesto je nejdůležitější utkání teprve čekalo. A to se švédskými Grif Invalidos. V případě jakéhokoliv bodového zisku bylo jasné, že si Štíři zahrají o zlato. V případě porážky o tři a více gólů by šli „pouze“ do boje o bronz.

Od začátku vše klapalo a českobudějovičtí florbalisté drželi vedení 2:0. To však v posledních minutách ztratili a museli se bát o výsledek. Zápas ale skončil remízou a na Jihočechy čekalo vytoužené finále. Opět s Nacka HI. I zde byli „hosté“ z České republiky úspěšnější a po vítězství 3:2 se stali historicky prvními vítězi Malmö Open.

Na otázku, zda se Štíři zúčastní i příští rok, odpověděl Sýkora s úsměvem. „V podstatě musíme. Dostali jsme putovní pohár a museli jsme slíbit, že se vrátíme i za rok. Prý ten pohár potřebují. Tak jsem řekl, že se přijedeme kouknout.“

Dodal ale, že záleží především na financích. „V tomto případě nám velmi pomáhá Jihočeský kraj,“ dodal.

Celé hry si vozíčkáři z Českých Budějovic náramně užili. I díky skvělé švédské organizaci. Dle Sýkorových slov je Švédsko v organizaci podobných akcí tak o 20 let před Českou republikou.

Další cíle Štírů jsou jasné. Veškerá jejich další příprava bude směřovat k blížícímu se play-off České pošty extraligy vozíčkářů. To pořádá místní klub právě v Českých Budějovicích ve dnech od 9. do 11. června.

Sestava FBC Štíři České Budějovice:

Jiří Němec, Michal Havelka - Zbyněk Sýkora, František Šindelář, Jan Šíp, Zdeněk Čížek, Tomáš David, Jiří Ščasný, Lukáš Trupl. Trenér Radek Šindelář.

Autoři

Štítky Malmö, České Budějovice, Česko, Ostrava, Česká pošta, Jiří Němec, František Šindelář, Radek Šindelář, Zdeněk Čížek, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další velký úspěch štírských vozíčkářů! Suverénním způsobem ovládli Malmö Open  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.