Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Štíři neměli problém s Jaroměří, ženy si z víkendových zápasů odnesly čtyři body

Předposlední hrací víkend mají za sebou florbalisté a florbalistky Štírů. Muži odstartovali celý program, když v sobotu odpoledne zdolali Jaroměř 9:6. Ženy, které svůj zápas hrály až od 20:30, zvítězily nad Hradcem Králové 6:4. Druhý den ale nestačily na Vysoké Mýto, kterému podlehly 9:10 po prodloužení.

Jaroměř, v případě, že by v Českých Budějovicích zvítězila, mohla pomýšlet ještě na play-off. A začala více než dobře. Už po dvou minutách se prosadil přesnou střelou ze středu hřiště Jan Hrobský. Odpověď domácích borců na sebe ale nenechala dlouho čekat. Tomáš Zavacký vystřelil od pravého mantinelu a svoji střelu umístil přesně na zadní tyč. Hosté z Jaroměře se ale opět dostali do vedení. V osmě minutě vypálil Lukáš Kváček a míček skončil za Kunstovými zády. Východočeši šli dokonce do dvougólového vedení. Třetí branku vstřelil Leoš Valenta. Snížení ale opět netrvalo dlouho. Zavacký našel před branku Ondřeje Havelku, který neměl problém překonat Haška. Vyrovnat se Štírům podařilo v přesilové hře. Havelka přihrál Michaelu Kudláčkovi k pravé tyči a ten nekompromisně poslal balonek do jaroměřské svatyně. Do konce první dvacetiminutovky se dostaly České Budějovice dokonce do vedení. Podruhé v utkání se prosadil velmi dobře hrající Ondřej Havelka.

Druhou periodu začal velkou šancí Havelka, kterou mu připravil Měřička, ale prvně jmenovaný nedosáhl na delší přihrávku a do prázdné branky tak míček nezasunul. Přesto to byli domácí, kteří se dokázali opět prosadit. Václav Staněk trefil skákající míček a propálil Haška. Štíři odskočili do třígólového trháku pět minut před koncem druhé části. Marek Slepička vyslal krásnou střelu z otočky, kterou zastavila až síťka v hostující brance.

Začátek třetí třetiny rozhodl o výsledku utkání. Po necelých dvou minutách se trefil nejproduktivnější hráč domácích Lukáš Malý. Třináct sekund nato předvedl pěknou akci Bíca s Michalem Měřičkou a druhý jmenovaný neměl z ideální pozice problém překonat brankáře hostů. A o dalších devatenáct sekund později se po Valdaufově přihrávce prosadil ještě Petr Žáček a Jihočeši vedli už 9:3. Jaroměři se ale podařilo náskok stáhnout. Přesilovou hru využil přesnou střelou Jiří Novotný. Další početní výhodu využil opět Jiří Novotný a snížil na 9:5. Hosté poté dostali možnost trestného střílení, ale Petr Hašek Kunsta nepřekonal. Ale následnou přesilovku se jim už využít podařilo. Pod horní tyč zamířil s míčkem dvougólový Leoš Valenta. Jaroměř sice na konci utkání sáhla ke hře bez brankáře, ale s výsledkem už nic neudělala. Štíři svého soupeře zdolali 9:6 a před posledním kolem se posunuli na třetí místo tabulky.

„Proti Jaroměři se nám dlouhodobě daří, soupeř si většinou odváží vysoký příděl branek. Možná proto jsme počítali s tím, že vítězství přijde samo a trochu jsme tak zaspali začátek utkání. Soupeř se dostal do vedení po zásluze. Teprve, když jsme zjistili, že samo od sebe to nepůjde, nasadili jsme větší tempo a zejména ve třetí třetině několika slepenými brankami jsme rozhodli o výsledku. Závěr utkání byl poznamenaný řadou oslabení, která vyloženě neumíme, ale díky většímu náskoku jsme si tříbodové vítězství pohlídali a posunuli se tak na třetí příčku v tabulce. Díky celému týmu,“ spokojeně zhodnotil kapitán domácího družstva Michael Kudláček.

Poslední utkání základní části čeká Štíry příští týden. Soupeřem jim bude Králův Dvůr a utkání se odehraje na jejich palubovce. Úvodní buly je naplánováno na neděli 28. února v 18 hodin.

FBC Štíři České Budějovice - TJ Sokol Jaroměř 9:6 (4:3, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 3. Zavacký (Měřička), 11. Havelka (Zavacký), 16. Kudláček (Havelka), 16. Havelka (Měřička), 32. Staněk (Malý), 35. Slepička (Kudláček), 42. Malý (Slepička), 43. Měřička (Bíca), 43. Žáček (Valdauf) - 3. Hrobský (Novotný Ji.), 8. Kvaček, 10. Valenta (Hašek P.), 51. Novotný Ji. (Hofman), 53. Novotný Ji. (Hašek P.), 57. Valenta (Hašek P.). Střely: 32:25. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:3. Diváci: 98. Rozhodčí: Knap, Kněžík.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Kudláček, Slepička, Froněk, Zavacký, Vilímek, Tomšíček - Staněk, Formánek, Malý - Skok, Měřička, Havelka - Žáček, Valdauf, Novotný Ja. - Bíca, Majner.

TJ Sokol Jaroměř: Hašek K. (Flégl) - Lacina, Hroneš, Škola, Novotný Ji., Schwarz, Hašek P., Valenta, Hofman, Kvaček, Jarkovský, Kubina, Hrobský, Petráček.


Ženy v sobotu přivítaly pátý celek z Hradce Králové a zvítězily 6:4, když o svém vítězství rozhodly ve třetí třetině.

Štírky ale nezačaly zápas dobře. V páté minutě se Hradec dostal do vedení. Veronika Pitthardová se trefila přesně mezi ruku a tělo Bartoníčkové. Vyrovnat se podařilo Elišce Zimové, která z hranice velkého brankoviště zužitkovala přihrávku Kláry Minářové. Východočešky šly ale opět do vedení. Rychlý brejk využila Martina Luštincová. V desáté minutě však pěknou střelou opět srovnala skóre Lada Janošťáková. V první třetině ještě hasila pár šancí Bartoníčková, ale skóre se již neměnilo.

Druhá část měla podobný průběh, jako část první. Hráčky Hradce Králové šly opět do vedení, když využila zaváhání v domácí rozehrávce Eliška Buchalová. V čase 28:22 ale bylo potřetí v zápase vyrovnáno. Ze vzduchu propálila Remešovou Klára Minářová. Hostující florbalistky mohly jít opět do vedení, ale Buchalová neproměnila trestné střílení. Přesto ve 38. minutě využily přečíslení dvě na jednu, když Markéta Chocová neměla problém poslat balonek do prázdné branky. Přesto přišlo počtvrté v zápase vyrovnání. Tentokrát z hole Michaely Sýkorové, která nedala Remešové šanci pěknou střelou.

Ve třetí třetině domácí hráčky jasně vládly utkání a ve 43. minutě dokonce poprvé v utkání vedly. Klára Minářová opět našla Elišku Zimovou, která ani podruhé v zápase nezaváhala. Jihočešky byly i nadále lepším týmem, ale ne a ne přidat další branku. Stav 5:4 tak trval až do úplného konce utkání. V něm šly hostující hráčky do power-play, ale ani hra bez brankářky jim nepomohla k vyrovnání. Naopak. V čase 59:59 přidala šestou branku štírek Veronika Jedličková. Hráčky z Českých Budějovic tak nakonec zvítězily v poměru 6:4.

„Kvalitní výkon celého týmu nám přinesl krásné tři body proti papírově silnějšímu soupeři. Výhru jsme si zasloužili,“ dodal stručně k utkání trenér Luboš Hanšpach.

FBC Štíři České Budějovice - IBK Hradec Králové 6:4 (2:2, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Zimová (Minářová Kl.), 10. Janošťáková L. (Dostálová), 29. Minářová Kl. (Zahradníková), 39. Sýkorová (Polívková), 43. Zimová (Minářová Kl.), 60. Jedličková (Zahradníková) - 5. Pitthardová (Ryklová), 9. Luštincová (Chocová), 26. Buchalová, 38. Chocová (Buchalová). Střely: 29:26. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 38. Rozhodčí: Kotyza, Slíva.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Šraierová, Sýkorová, Linhartová, Zahradníková - Minářová Kr., Minářová Kl., Zimová - Dostálová, Janošťáková L., Jedličková - Strumínská, Polívková, Juhaňáková - Janošťáková P., Tichá, Kašparová.

IBK Hradec Králové: Remešová - Raab, Hazuková, Ryklová, Pešková, Miholová, Chocová, Dohnalová, Šarounová, Luštincová, Pitthardová, Buchalová.


V druhém utkání byly štírky favoritkami, ale svou úlohu nezvládly a nakonec Vysokému Mýtu podlehly po obrovské přestřelce 9:10 v prodloužení.

Úvod zápasu domácím vůbec nevyšel. Po čtyřiceti sekundách vyslala první střelu na branku Magdaléna Kozáková a ta hned skončila za Bartoníčkovou. Ve třetí minutě už to bylo o dvě branky. Tentokrát přesně zamířila Martina Pokorná. Vysoké Mýto stále nemělo dost a na začátku páté minuty zvýšilo už na 3:0. Úspěšnou střelkyní byla opět Magdalena Kozáková. První branka Štírek přišla až v jedenácté minutě. Krásnou střelou se prezentovala Lada Janošťáková. O tři minuty později neváhala s rozehráním standardní situace Michaela Sýkorová a nekompromisně poslala balonek do hostující branky.

Ve druhé části odskočily hostující florbalistky do dalšího trháku. Svůj únik na Bartoníčkovou zakončila pěkným blafákem Magdalena Kozáková, která zkompletovala hattrick. Magdalena Kozáková zvyšovala ve 27. minutě už na 5:2 a s domácími hráčkami to nevypadalo příliš dobře. Jenže přišel zvrat. Střelu Polívkové šikovně tečovala Karolína Kašparová a bylo sníženo. Na dostřel poslala Jihočešky Lada Janošťáková, která dorážela míček už do prázdné branky. Vyrovnat se podařilo Petře Strumínské, která překonala Ondrovou pěknou střelou do horní poloviny branky. Ve 34. minutě už České Budějovice dokonce vedly. Důraz před brankou ukázala Eliška Zimová, která tímto gólem vyhnala Ondrovou z branky. A náhradnici Pohorskou přivítala brankou Veronika Jedličková. Její bekhendový projektil zastavila až zadní síť hostující branky. Obě branky dělilo šest sekund.

Vysokému Mýtu se na začátku třetí dvacetiminutovky podařilo náskok snížit díky Ivě Smolové. Stejná hráčka ve 45. minutě dokonce vyrovnala a začínalo se prakticky od začátku. Vrátit vedení štírkám mohla Lada Janošťáková, ale trestné střílení neproměnila. V následné přesilové hře se ale přesně trefila do horního růžku tvrdou střelou Barbora Zahradníková. Ale Mýtu se podařilo znovu vyrovnat. V pádu zakončila Martina Pokorná. Přesto se Jihočešky opět chopily vedení. Eliška Juhaňáková se nejlépe zorientovala v předbrankovém prostoru a skórovala přesnou ranou pod horní tyč. Necelé dvě minuty před koncem bylo srovnáno na 9:9. Markéta Ambrožová nebyla před brankou pohlídána a bez větších problémů poslala balonek za Bartoníčkovou. Rozhodnout mohla v závěru Juhaňáková po přihrávce od Kristýny Minářové, ale hostující brankářka předvedla skvělý zákrok.

Na řadu tak přišlo prodloužení, které už po sedmi sekundách ukončila Magdalena Kozáková, která využila zaváhání jedné z domácích obránkyň a prostřelila Bartoníčkovou. Štírky tak podlehly Vysokému Mýtu 9:10 po prodloužení a z utkání berou pouze bod.

„Prospali jsme první třetinu. Po čtyřech minutách jsme prohrávali 0:3, to nám zkomplikovalo zápas. V poslední třetině jsme nedokázali udržet dvoubrankový náskok. Kvůli nedůrazu a stejným chybám jsme zápas po zásluze prohráli,“ shrnul utkání lodivod domácích Luboš Hanšpach.

Poslední zápas základní části čeká štírky před vlastními diváky v sobotu 27. února. Od 20 hodin přivítají ve Sportovní hale rivalky ze Soběslavi.

FBC Štíři České Budějovice - FTC Vysoké Mýto 9:10p (2:3, 5:2, 2:4 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Janošťáková L. (Zahradníková), 14. Sýkorová, 28. Kašparová (Polívková), 29. Janošťáková L. (Dostálová), 32. Strumínská (Zimová), 34. Zimová, 34. Jedličková (Dostálová), 46. Zahradníková (Šraierová), 54. Juhaňáková (Strumínská) – 1. Kozáková (Ambrožová), 3. Pokorná (Ambrožová), 5. Kozáková (Prokešová), 25. Kozáková, 27. Kozáková (Pokorná), 42. Smolová (Juříková), 45. Smolová (Ambrožová), 51. Pokorná (Ambrožová), 59. Ambrožová (Prokešová), 61. Kozáková (Smolová). Střely: 34:35. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 36. Rozhodčí: Draxler, Vraspír.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Šraierová, Sýkorová, Linhartová, Zahradníková - Minářová Kr., Minářová Kl., Zimová - Dostálová, Janošťáková L., Jedličková - Strumínská, Polívková, Juhaňáková - Janošťáková P., Kašparová.

FTC Vysoké Mýto: Ondrová (34. - 40. Pohorská) - Kozáková, Pokorná, Šatníková, Smolová, Jégrová, Prokešová, Ambrožová, Juříková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jaroměř, Madeta Motor České Budějovice, florbalista, Mountfield Hradec Králové, Ondřej Havelka, Vysoké Mýto, Jiří Novotný, Martina Pokorná, Michaela Sýkorová, Václav Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři neměli problém s Jaroměří, ženy si z víkendových zápasů odnesly čtyři body  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.