Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Stolní tenisty Pedagogu čekají závěrečná domácí utkání

Poslední dvě domácí utkání v jejich první druholigové sezoně čekají stolní tenisty Pedagogu o následujícím víkendu. V sobotu 27. února se v aréně na Branišovské ulici utkají od 15 hodin s Borem a v neděli na stejném místě přivítají od 10 hodin Sokol Plzeň.

Pedagog je čtyři kola před koncem základní části ve středu tabulky na pátém místě. Bude se tak jednat nejspíše o poslední domácí zápasy. Na druhou Mladou Boleslav totiž ztrácejí pět bodů a na sestupující, respektive barážové příčky mají náskok také pěti bodů. Na oba západočeské celky nastoupí Jihočeši v plné sestavě i s Miroslavem Vondrou. „Na domácí dvojzápas přijede i náš lídr Miroslav Vondra a s ním v čele budeme chtít zvítězit a rozloučit se s fanoušky vítězstvím. Chtěli bychom pozvat všechny, aby o víkendu přišli na ligový stolní tenis,“ burcuje fanoušky vedoucí týmu Pavel Kortus.

Bor bojuje ve druhé lize o záchranu. Stejně jako jeho rezervní tým o soutěž níže. Proto se jeho sestava často mění. Lídrem týmu je Roman Belopotočan - 48 výher, 14 proher. Aktivní bilanci má ještě mladý František Copák (19:14). Ostatní hráči už jsou záporní. Západočeši jsou momentálně na osmé příčce s 35 body. Oba soupeři se letos potkali již dvakrát. Nejprve v Českém poháru, kdy se radoval Bor z vítězství 6:4 a poté v lize, kdy opět uspěl Bor. Tentokrát 10:7.

Plzeň je již jistým sestupujícím. Za osmnáct kol dokázali nahrát pouhých 22 bodů. Plzeňští porazili pouze El Niňo a remízy uhráli se Spartou a Mladou Boleslaví. Západočeši nemají v týmu žádného výraznějšího lídra a i kvůli tomu se jim v letošní sezoně nedaří. Nejlepší výsledky má zatím Lukáš Hobl (31:29). První vzájemný duel zvládli lépe českobudějovičtí hráči, kteří na stolech svého soupeře zvítězili 10:5.

„Jsme skoro na konci povedené sezony, kterou bychom rádi úspěšně zakončili. V celé sezoně na nás chodilo plno diváků, za což bychom jim chtěli poděkovat, protože vždy vytvořili výbornou atmosféru,“ doplnil k nadcházejícím utkáním Pavel Kortus.

Autoři

Štítky Plzeň, učitel, stolní tenista, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolní tenisty Pedagogu čekají závěrečná domácí utkání  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.