Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Štírky ukončí základní část derby se Soběslaví

Poslední dvacáté utkání čeká na florbalistky českobudějovických štírek. V rámci 1. ligy žen přijede na palubovku Sportovní haly tým ze Soběslavi. Zápas se odehraje v sobotu 27. února od 20 hodin.

Florbalistky z Českých Budějovic jsou momentálně na jedenácté pozici a mají 23 bodů. Ještě mohou ale pomýšlet i na desátou příčku. Na Jaroměř ztrácejí tři body, takže při shodě okolností mohou Východočešky předskočit, a to díky lepšímu vzájemnému zápasu. Z posledního dvojutkání si štírky připsaly čtyři body, když nejprve překvapivě zdolaly Hradec Králové 6:4, ale o den později padly s Vysokým Mýtem 9:10 v prodloužení. Domácí hráčky mají stále jednu z nejhorších obran v soutěži, když za devatenáct utkání inkasovaly již 121 branek, což je třetí nejvyšší počet. Stále se ale pyšní druhým nejvyšším počtem vstřelených branek ve vlastním oslabení. V sezoně se trefily už třikrát. Jsou ale také druhým nejčastěji vylučovaným týmem. Dohromady už nasbíraly 128 trestných minut. Také hned dvě hráčky jsou v první trojici nejtrestanějších hráček. Vůbec nejvíc trestných minut má Barbora Zahradníková (46) a třetí je Veronika Jedličková (38). V kanadském bodování je nevýše druhá jmenovaná. Jedličková má 22 kanadských bodů (9+13) a je třicátá v bodování celé soutěže.

Soběslav je aktuálně pouze o jednu příčku za svými soupeřkami a ztrácejí na ně tři body. V posledních dvou zápasech si připsaly tři body. Nejprve zdolaly Vysoké Mýto 5:4, ale poté padly s Hradcem Králové 3:8. Soběslavská obrana také není zrovna nejpevnější. Inkasovaly pouze o branku méně než štírky, konkrétně 120. Florbalistky ze Soběslavi také inkasovali už třikrát při vlastní přesilové hře. Společně s Litvínovem to je nejvíce z celé soutěže. Ve vlastním oslabení neskórovali ani jednou. Mohou se ale spolehnout na Markétu Kabešovou, která je pátá nejproduktivnější hráčka soutěže s 39 kanadskými body (22+17).

Vzájemné zápasy jsou zatím vyrovnané. Nejprve vyhrála Soběslav na domácím hřišti 8:3, ale poté se radovaly štírky 4:2. Jak dopadne třetí vzájemné utkání, se můžete přijít přesvědčit v sobotu od 20 hodin do Sportovní haly.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Soběslav, florbalista, soutěž, Hradec Králové, České Budějovice, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štírky ukončí základní část derby se Soběslaví  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.