Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Pedagog po víkendovém dvojzápase slaví definitivní jistotu záchrany

Dvě kola před koncem druhé ligy slaví stolní tenisté Pedagogu definitivní záchranu. V sobotu sice podlehli těsně Boru 7:10, ale druhý den zničili Plzeň 10:2 a druhou ligu si tak zahrají také v příštím roce.

Do sestavy Jihočechů se opět vrátil lídr Miroslav Vondra a šance Pedagogu na vítězství vzrostly.

První zápas sehrál Pedagog s Borem a úvodní čtyřhry dopadly podle předpokladů. Pavel Kortus mladší s Miroslavem Vondrou zdolali Kliera s Dráždilem 3:1, ale na druhém stole se nezadařilo Pavlu Kortusovi staršímu s jeho synem Filipem.

Hned na začátku singlů se odehrál jeden z klíčových duelů. Pavel Kortus mladší nastoupil proti Dráždilovi. Dva sety odehrál domácí borec výborně, ale pak přistoupil na hru soupeře a nakonec podlehl. Bez zisku jediného setu padl také Filip Kortus, který nestačil na Belopotočana. Když bod neuhrál ani Pavel Kortus starší, byl stav už 1:4. Alespoň snížit se podařilo Miroslavu Vondrovi.

Jihočeši ale makali. Filip Kortus si s Dráždilem vedl lépe než jeho bratr Pavel a vedení 2:0 na sety přetavil ve vítězství. Pavel Kortus starší poté nestačil na Belopotočana, ale budějčtí stolní tenisté dokázali srovnat na 5:5. Miroslav Vondra zvládl pětisetový duel s Kirchmanem a Pavel Kortus mladší zdolal Kliera

Pedagog mohl jít do vedení a dokonat obrat, jenže to se nestalo. Prohrál jak Pavel Kortus starší, tak Miroslav Vondra. Nedařilo se ani mladšímu Pavlovi, kterému nepřálo štěstí v souboji s Kirchmanem. Domácí udržel ve hře ještě Filip Kortus, který v pěti setech přetlačil Kliera.

Stav 8:6 pro hosty ale ještě nic neznamenal. Na rozdíl jediného bodu snížil Miroslav Vondra, který bez problémů přehrál Dráždila. Poté ale ztratil Pavel Kortus mladší dobře rozjetý zápas v pěti setech a Filip Kortus neměl moc šancí s Kirchmanem. Pedagog tak podlehl Boru 7:10.

„S naší jedničkou Mírou Vondrou zpátky v sestavě jsme si definitivní záchranu chtěli zajistit už v sobotu s Borem. Na našeho neoblíbeného soupeře jsme ale nevyzráli. Chyběl nám kousek. Prohráli jsme několik vyrovnaných zápasů. Ve výborné atmosféře jsme tak padli 7:10,“ hodnotil smutně Pavel Kortus mladší.

Pedagog ČB - Bor 7:10

Druhý přijela na českobudějovické stoly Plzeň. Ta přicestovala pouze se třemi hráči. A domácí hráči toho dokázali skvěle využít. Do jedné čtyřhry nemohli hosté nastoupit, a tak připadl bod automaticky na stranu Jihočechů. Druhý debl ovládl Filip Kortus s Danielem Bártou a Pedagog vedl 2:0.

První singl se domácím ale nepovedl a Filip Kortus podlehl Hoblovi v pěti setech. Další pětisetové bitvy už ale na svou stranu získal Pedagog. Daniel Bárta otočil s Jakubcem z 1:2 na 3:2 a to samé zvládl i Miroslav Vondra s Žaloudíkem. Jelikož poté přišla další skreč, vedli domácí 5:1.

I další utkání Daniela Bárty dospělo až do pátého setu a i tentokrát byl domácí borec úspěšný. Když Miroslav Vondra vyřídil Jakubce, bylo to už 7:1. Pak se nezadařilo Pavlu Kortusovi mladšímu, který padl s Žaloudíkem, ale při zapsání další skreče bylo o vítězi v podstatě rozhodnuto.

Plzeň dorazili Miroslav Vondra a Pavel Kortus mladší. Prvně jmenovaný zvítězil 3:1 a druhý dokonce 3:0 na sety. Pedagog tak může slavit záchranu v druhé lize.

„V neděli přijela oslabená poslední Plzeň pouze ve třech hráčích a v poklidu jsme zápas zvládli. Po výhře 10:2 jsme se tak definitivně zachránili a jako nováček máme za sebou povedenu sezonu, kterou zakončíme za dva týdny v Mladé Boleslavi a Hostinném,“ shrnul již spokojený Pavel Kortus mladší.

Pedagog ČB - Sokol Plzeň 10:2

Jak již bylo řečeno, Pedagog odehraje za dva týdny poslední dvě utkání. V sobotu 12. března od 15 hodin v Mladé Boleslavi a v neděli 13. března od 10 hodin v Hostinném. 

Štítky učitel, Plzeň, Bora, Dan Bárta, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pedagog po víkendovém dvojzápase slaví definitivní jistotu záchrany  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.