Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Jihočeští evropáři vyrazili na Barboru

První závod Regionálního poháru Čechy v lodní třídě Evropa se uskutečnil 16. a 17. dubna na zaplaveném lomu Barbora u Teplic. Závod byl uspořádán také pro dětské lodní třídy Optimist, Splash a Laser 4.7. Už při sobotním zahájení bylo zřejmé, že závod bude hojně obsazen.

Nejpočetnější zastoupení bylo v lodní třídě Optimist, kde se sešlo šestnáct dětí do patnácti let. Závodníci z JO Slavoj Hluboká nad Vltavou poměřili síly ve flotile třinácti evropářů z celých Čech. Ačkoliv předpověď slibovala silný vítr na celý víkend, realita byla pravým opakem. Již při slavnostním zahájení organizátoři stanovili odklad startu z důvodu bezvětří.

Celé dopoledne nízká oblačnost doprovázená deštěm neumožnila závodníkům ani výjezd na vodu. V odpoledních hodinách, když už většina jachtařů přestala věřit, že se podmínky zlepší, se projevila profesionalita závodní komise hostujícího klubu VS Duchcov, která již při prvních poryvech byla připravená ke startu rozjížděk. Díky precizní organizaci se podařilo uskutečnit tři rozjížďky ve všech třídách. Ve větru, který často měnil nejen směr, ale také sílu, nenašel přemožitele Štěpán Sivý (JO Slavoj). Pro jihočeské závodníky se výsledky po prvním dnu jevily více než dobře a všichni čtyři závodníci ze Slavoje obsadili i první čtyři pozice celkového pořadí: Štěpán Sivý, Petra Ondíková, Ondřej Matoušek a Filip Sivý.

V noci na neděli déšť ustával jen sporadicky. Ráno se okolo desáté hodiny oblaka zvedla a s prvními paprsky slunce startovala i první nedělní rozjížďka. Bohužel se nevyvedla podle představ všech slavojáků. Štěpán Sivý nezaváhal ani v poslední rozjížďce a skončil bez jediného poražení na suverénním celkovém prvním místě. V součtu všech rozjížděk se na druhé pozici umístil Miroslav Soukal z YC Neratovice, který se po prvním dnu držel až na páté příčce, ale druhé místo v poslední rozjížďce ho vyneslo až ke stříbru. Třetí místo obhájil Ondřej Matoušek, který si celkové místo udržel již z předchozího dne.

Tento víkend se regionální pohár třídy Evropa přesune do jižních Čech, na rybník Bezdrev. Závod bude uspořádán i pro lodní třídu Pirát, která se utká v celorepublikovém klání i s možnou zahraniční účastí. Všichni jachtaři ze Slavoje věří, že jsou svědomitě připraveni a na domácí vodě budou znovu bojovat o medaile.

Autoři

Štítky Evropa, Česko, Teplice, Česká pirátská strana, Hluboká nad Vltavou, Duchcov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští evropáři vyrazili na Barboru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.