Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Tchořovic se sletí ultralehká letadla, hostem bude Martin Šonka

Za podpory starostky obce Tchořovice Evy Křivancové a Plachtařského klubu historických kluzáků v Českých Budějovicích se na místním letišti uskuteční v sobotu 21. května slet ultralehkých letounů. Divákům se při doprovodném programu dokonce představí i závodník Red Bull Air Race Martin Šonka.

Slet se koná už od roku 2012. V předchozích letech sice nebyl žádný doprovodný program, ale již v prvním ročníku přistálo na tchořovickém letišti 46 letounů z celé České republiky. Minulý rok jich bylo dokonce 74. K vidění byly vírníky, rogala a vrtulník. O letecké zážitky tak nebyla nouze.

Díky podpoře obce a Plachtařského klubu historických kluzáků v Českých Budějovicích byl do Tchořovic pozván i nejlepší česká akrobatický pilot Martin Šonka. Ten je jedním ze dvou českých letců v soutěži Red Bull Air Race. Největší zásluhu na jeho pozvání má plukovník Zdeněk Ouda, který byl jeho učitelem létání.

Provoz letiště budou řídit profesionálové z Českých Budějovic - kapitán Klára Anderlová, brigádní generál Jiří Zábranský a právě zmíněný Zdeněk Ouda. Pečlivě připravený program tak slibuje velký letecký zážitek. Začátek je naplánován na 9:00.

Štítky Tchořovice, Martin Šonka, letiště, České Budějovice, Red Bull Air Race, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Tchořovic se sletí ultralehká letadla, hostem bude Martin Šonka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.