Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dubenský běh se koná pro dobrou věc

Spojit sportovní zážitek a skvělou zábavu s charitou. To je cílem benefiční akce Dubenský běh pro dobrou věc, která proběhne 21. května 2016 v obci Dubné na Českobudějovicku.

Akce se bude konat na místním fotbalovém hřišti u rybníka Velký hajský. Jsou připravené čtyři trasy přizpůsobené svou náročností všem, kteří mají chuť se zúčastnit. Nejmenší ve věku 0 až 5 let poběží od branky k brance přes fotbalové hřiště. Starší děti si zasoutěží v běhu okolo hřiště. V délce okolo 3 kilometrů je naplánovaná rodinná trasa, kterou zvládne (třeba i rychlejší chůzí či s kočárkem) každý. Ti, co se běhu nebojí, si užijí terénní trasu malebným okolím rybníka Hajský v délce 5 kilometrů. Celé odpoledne bude zajištěn doprovodný program a možnost občerstvit se. Večer proběhne afterparty.

Výtěžek z této akce bude věnován rodině z blízké obce Záboří, která pečuje o zdravotně postižená šestiletá dvojčata - Zuzanku a Jiříka. Děti měly řadu nešťastných komplikací po předčasném porodu, byla jim diagnostikovaná dětská mozková obrna, Jiřík má navíc i autistické sklony. Zuzanka je upoutaná na lůžko, sama je schopna pohybovat jen hlavičkou a částečně se přetočí na bok. Je naděje, že po sérii náročných terapií by mohla sama sedět a ovládat ruce. Jiřík je na invalidním vozíku a má šanci, že bude jednou chodit s pomocí chodítka. Rodina se zavázala použít vybrané finanční prostředky na léčebné pomůcky, léčbu a péči.

Převod peněz bude transparentně zajištěn prostřednictvím Nadačního fondu MŠ a ZŠ Dubné.

 

Tisková zpráva

Štítky Dubné, okres České Budějovice, Záboří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dubenský běh se koná pro dobrou věc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.