Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dračí lodě zahájily již podeváté letní turistickou sezonu na Lipně

Stovky diváků se letošní rok sjely k lipenské přehradě, aby podpořily své kamarády a kolegy závodící na dračích lodích na Lipně. Krásné počasí letošnímu již devátému ročníku přálo, a tak se zahájení sezony povedlo do posledního puntíku.

Letos se závodu zúčastnilo třicet osm smíšených posádek, pět ženských, čtyři posádky za mladší závodníky a pět za starší dětské závodníky.

Jako každý rok již od rána teklo pivo proudem, kterým se občerstvovali nejenom závodníci v pauzách mezi závody na dvě stě metrů. Některé posádky braly závod s humorem, jiné vážně, ale soutěživého ducha nepostrádala žádná z nich. „Chodili jsme trénovat už před závody. Sice jsme se neumístili na vítězném stupínku, ale páté místo z tolika týmů je taky krásné. Máme v plánu trénovat dál a zúčastnit se i dalších závodů dračích lodí, nejenom na Lipně,“ prozradil Drbně Michal Toušek, který jezdil za lipenský tým Gripenů.

Teplé, téměř letní počasí, přímo vyzývalo k válení se na trávě, opalování a užívání si závodu plnými doušky. Na své si přišly i děti, pro které byla nachystána zábava jak v podobě tvořivé činnosti, tak i lezení na umělé stěně, ježdění na lanovce, na koni, střílení z kuše či divadelní představení.

V sedm hodin večer se všichni přesunuli do venkovního stanu, kde pokračovala zábava díky kapelám Mustang Bluesride, Akia b.a. či ska skupině Pakáž, která to na závěr pořádně rozjela. Letos nechyběl ani půlnoční ohňostroj.

V neděli se konaly ještě závody na paddleboardech a v jízdě na dračích lodích na tisíc metrů.

Výsledky závodů:

Junioři - mladší: 1. místo - Modré rybičky, 2. místo - Tsunami, 3. místo - Dukelští ďáblíci.

Junioři - starší: 1. místo - Hanace, 2. místo - Dejvovy děti, 3. místo - Trhači.

200 metrů ženy: 1. místo - Dravé saně,  2. místo - Landal Green Team, 3. místo - Kubovo stíhačky.

200 metrů smíšené týmy: 1. místo - Intop Týn (00:47,066), 2. místo - Průtrž Dračen (00:49,063), 3. místo - Dračí Jezdci České Velenice (00:50,014).

První od konce se umístil tým s názvem Česká olympijská nadace s časem 01:05,055. Tady vidíte, že pouhé sekundy zde dělí jezdce od první příčky. Byl to závod s časem, plný adrenalinu, dobré nálady a hlavně setkání přátel a kolegů, kteří si společně užili krásný jarní den. 

Dračí lodě na Lipně

Středa, 25. května 2016, 13:42

Dračí lodě na Lipně
Dračí lodě na Lipně

Štítky Vodní nádrž Lipno, dračí lodě, olympijské hry, Gripen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dračí lodě zahájily již podeváté letní turistickou sezonu na Lipně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.