Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Prezident mezinárodní automobilové federace Jean Todt odstartoval 5. ročník New Energies Rallye

Významný host zavítal na start pátého ročníku New Energies Rallye v Českém Krumlově. Nebyl jím nikdo jiný, než prezident mezinárodní automobilové FIA Jean Todt. Ten osobně pustil na trať první vůz a slavnostně tak zahájil letošní ročník, který je součástí mistrovství světa.

Ne všechny vozy však startovaly z Českého Krumlova. Část zahájila svoji pouť v Táboře. Mezi nimi i posádka Budějcké Drbny. V Českém Krumlově ale byl oficiální začátek celé soutěže, který doprovázela akce zaměřená na bezpečnost silničního provozu. Děti zde také rozpoznávaly například různé dopravní situace. „Je skvělé spojit historické město s moderními vozy, které jsou poháněny alternativním pohonem a také s otázkou bezpečnosti provozu. Myslím, že právě Jean Todt je jedním z těch, kteří můžou kázat mladším generacím o bezpečnosti silničního provozu. Jak je důležité dodržovat alespoň základní bezpečnostní opatření, jako zapnuté pásy, či nosit ochranou přilbu na kolo. Toto vše může zachránit tisíce lidských životů,“ sdělil prezident ÚAMK Oldřich Vaníček.

K dispozici byl připraven také simulátor nárazu nebo byla k vidění auta, která se od zítra zúčastní „velké rallye“.

„Jsem velice potěšen, že jsem se mohl potkat s tak významnou osobností, jakou je prezident FIA, pan Jean Todt. Jsem rád, že jsme mohli poprvé odstartovat světovou rallye na krumlovském náměstí,“ komentoval celou událost starosta Českého Krumlova Dalibor Carda.

„Chtěl bych především poděkovat panu starostovi, že mě sem pozval. Je fascinující podívat se do takového krásného historického města. Dík patří také panu Vaníčkovi a dalším členům automobilových klubů, díky kterým můžu propagovat bezpečnost silničního provozu a nové technologie. Všechny tyto akce pomáhají chlapcům a děvčatům uvědomovat si důležitost bezpečnosti silničního provozu,“ shrnul svou návštěvu Jean Todt. „Doufám, že budu mít ještě někdy možnost, poznat město více,“ uzavřel Todt.

Českokrumlovská rallye pokračuje i zítra, kdy se rozběhne i „velká rallye“, která opět pojedu jednu z rychlostních zkoušek na budějckém Výstavišti.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Jean Todt, rallye, Český Krumlov, Mezinárodní automobilová federace, silniční provoz, Oldřich Vaníček, Ústřední automotoklub České republiky, Drbna.cz, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident mezinárodní automobilové federace Jean Todt odstartoval 5. ročník New Energies Rallye  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.