Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ledeničtí Žraloci dokončili nové zázemí. A teď myslí na reprezentační zápasy

Prezidentka klubu Hana Korčáková odkrývá novinky v největším jihočeském softballovém klubu. Ledenice mají nově své vlastní zázemí se šatnami i klubovnou a těší se z nominace hráčů na mistrovství světa juniorů.

Co máte v nové budově?
V  novém zděném zázemí jsou čtyři šatny. Každé dvě mají společné tři sprchy a tři sociály. Dále máme velkou klubovnu pro více jak 50 lidí, kancelář, sklad, zázemí pro rozhodčí a záchody pro veřejnost.

Jak dlouho trvalo přetavit myšlenku zázemí do otevření?
Od projektu a první dotační žádosti na MŠMT uběhlo pět let.

Kdo se na financování podílel?
Žádali jsme celkem třikrát, než se podařilo získat investiční dotaci, která však nepokryla všechny náklady. Další dotaci jsme získali od Nadace ČEZ a velkou část nákladů jsme získali od Městysu Ledenice.

Chybí ještě něco dodělat nebo máte stavbu kompletně hotovou?
Budova je nyní hotová, chybí pouze drobné vybavení, ale to časem pořídíme. Máme však problém s velkým množstvím kamenů v odpalovacích klecích, tam jsme ve snaze ušetřit nedali vrstvu prosívky. To musíme opravit.

Není tajemstvím, že byste chtěli do Ledenic dostat šampionát dospělých.
Ano. Máme krásný areál a jsme velice vděčni za skvělé zázemí. Pořád nám ale chybí k pořadatelství jedna věc…

Povídejte.
Pokud chceme do Ledenic přivést evropský šampionát dospělých, budeme ještě potřebovat vybavit areál světly. To je poslední věc, která nám chybí.

Pojďme se ještě ohlédnout za A-týmem mužů a žen. Muži si zatím ani letos nevedou podle představ a nedaří se jim proniknout do horní poloviny tabulky.
Sezóna nezačala pro náš A-tým mužů šťastně. Ale ačkoliv se to nezdá podle výsledků, hrajeme slušný softball. V obraně srovnatelný s českou špičkou a bohužel máme horší pálku. V mužském softballe je zásadní dávat homeruny, a to se nám letos zatím nedaří. Také jsme se ale zatím nepotkali s týmy, nad nimiž bychom měli tabulkově urvat nějaké body, takže věřím, že další víkendy bude líp.

Máte i letos zahraniční posily?
Naše letošní posily na několik kol ligy jsou francouzský kečr Cros Anthony Paul, belgický nadhazovač  Wout Cnops a již třetím rokem s námi hrající Holanďan Enrique Javier. Od června by k nám měl přestoupit Jaroslav Breník, jeden z našich nejlepších českých nadhazovačů současnosti. Myslím, že pak už budeme potřebovat hlavně to hráčské štěstí. 

A ženy?
A-tým žen zaznamenal letos zásadní změny a je významně posílen. V roli kouče se mimo loňského nováčka Aleše Pavla představí radotínský trenérský matador Miroslav Matuna a trenér z Eagles Praha Jan Beneš. S Mírou Matunou přišly čtyři hráčky z druhé ligy žen, které loni hrály za Radotín. Dále přijaly hostování  dvě české reprezentantky Tereza Pochobradská a Lucie Petrásková. Další významnou hráčkou je nadhazovačka z Rakouska Martina Lacknerová. Podobným způsobem ale posílily i další ženské extraligové týmy a letošní sezóna je tedy mnohem vyrovnanější a slibuje velké boje o play-off.  Zatím ženy plní vše, co si před sezónou předsevzaly. Jediným nedostatkem je díky řadě hostování malý počet společných týmových tréninků. Věřím, že to ale ženy zvládnou. Mají skvělou nadhazovačku Veroniku Peckovou.

Obrovským úspěchem je ale fakt, že oba týmy hrají nejvyšší soutěž.
Zatím se nám daří již čtvrtým rokem udržet v Ledenicích nejvyšší české soutěže dospělých, ačkoliv to není jednoduché a je s tím spojeno mnoho energie, sil a investic. Pevně věřím, že tomu tak bude i nadále, neboť nám dorůstá řada mladých talentovaných hráčů. 

Pojede někdo na blížící se mistrovství světa juniorů do USA?
Ano. A hned tři - Marek Volf, Jonáš Hajný a Jakub Hajný. Odlétají za měsíc spolu s trenérem Jaroslavem Korčákem. Budeme jim držet pěst, aby přivezli co nejvyšší umístění.

Štítky Žraloci, Ledenice, softball, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, ČEZ, Jan Beneš, USA, Rakousko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledeničtí Žraloci dokončili nové zázemí. A teď myslí na reprezentační zápasy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.