Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Štíři jsou v Superfinále! V něm se utkají s Tatranem Střešovice

I druhý krok zvládli štírští florbalisté na vozíku. Ti ve dvou semifinálových utkáních zdolali své soky z Polska. Nejprve zdolali Wheel Wolf Sosnowiec 6:1 a ve druhém střetnutí se radovali po vítězství 3:2 v prodloužení. Druhým superfinalistou je Tatran Střešovice, jenž zdolal jiný pražský klub SKV Praha ComAp Team. Nejprve 5:0 a poté 5:3.

Do svého prvního semifinálového utkání vlétli Štíři skvěle. Z branky se mohli radovat už ve druhé minutě, kdy se prosadil Zbyněk Sýkora. V páté minutě už zvyšoval jiný domácí střelec, tentokrát František Šindelář. Jihočeští florbalisté hráli od té doby uvolněně a přidávali další branky. Nejprve prostřelil gólmana Lobodzinskiho Jan Šíp a po něm se ze své druhé branky v zápase radoval Zbyněk Sýkora. Hattrick zkompletoval Zbyněk Sýkora ještě do konce druhé třetiny, kdy mu míček před prázdnou branku předložil David. Ve třetí třetině se radovali i polští florbalisté, když pěknou střelou uspěl Jaroslaw Kwapisz, ale o dvě minuty později dal konečnou podobu skóre Lukáš Trupl, jenž se prosadil střelou ze střední vzdálenosti. Štíři se tak ujali vedení v sérii 1:0 a k postupu do Superfinále jim chybělo jedno vítězství.

„Trošku toho štěstíčka se přiklonilo na naší stranu. Ne, dobré to bylo. My to tak máme vždycky. Přijedeme na turnaj a první zápasy jsou takové nervózní a rozehrávací. Druhý den je u nás vždycky lepší. Věděli jsme, že hrajeme o všechno, tak jsme do toho šli naplno. S klukama jsme si řekli, že do toho vlétneme a hned se nám podařilo dát dva rychlé góly. Pak už jsme to jenom udržovali. Kluci podali stoprocentní výkon, ale musím uznat, že jsme měli i štěstí. Druhý zápas bych chtěl odehrát plně stejně. Dát jim dva rychlé góly a od toho se odrazit,“ zhodnotil první zápas střelec hattricku Zbyněk Sýkora.

Wheel Wolf Sosnowiec – FBC Štíři České Budějovice 1:6 (0:2, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 33. Kwapisz (Batko) – 2. Sýkora (Šíp), 5. Šindelář (Sýkora), 20. Šíp (Šindelář), 22. Sýkora (Šindelář), 22. Sýkora (David), 35. Trupl (Šindelář). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 393. Rozhodčí: Kamínek, Pohunek.

Wheel Wolf Sosnowiec: Lobodzinski (Blazer) – Batko, Woznica, Majewski, Kwapisz, Witkowski, Niepsuj, Vieth, Blicharz.

FBC Štíři České Budějovice: Němec – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Šťastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.


Druhý zápas mezi těmito soupeři už byl úplně o něčem jiném. Na první branku se tentokrát čekalo až do deváté minuty, kdy se míčku chopil Zbyněk Sýkora a přesně umístěnou střelou poslal svůj tým do vedení. Ve druhé třetině šli pořadatelé letošního play-off do dvoubrankového trháku. Do úniku jel František Šindelář a ten se štěstím propasíroval míček za polského gólmana. Jenže Sosnowiec se nevzdával a několikrát Štíry zatlačil. Jenže většina jejich pokusů skončila na výborně chytajícím Němcovi. Přesto přišlo snížení ještě do konce druhé třetiny. Ránu jako z děla vyslal Lukasz Woznica. Třetí patnáctiminutovka tak slibovala velké drama. V ní si oba týmy připravily několik výborných příležitostí, ale gólem skončila až střela ve 42. minutě. Tedy tři minuty před koncem. To na 2:2 vyrovnal Tomasz Majewski. Štíři ale mohli do konce utkání ještě rozhodnout. Jasné šance však neproměnili Šindelář, Sýkora a David trefil tvrdou střelou spojnici.

Šlo se tak do prodloužení. I v něm měly oba celky několik možností. Jedním úžasným zákrokem se dokonce zaskvěl Němec. Pak ovšem přišla klíčová 52. minuta, kdy ujížděl Sýkora sám na brankáře. Byl však faulován a nařízeno bylo trestné střílení. K němu se rozjel sám faulovaný Zbyněk Sýkora. Rozhodl se zakončit střelou, která si odrazila od vnitřní konstrukce branky ven, ale rozhodčí ani chvilku neváhal, gól uznal a Sýkora tak poslal svůj tým do Superfinále.

„Zápas to byl hrozně těžký. Bylo to hodně vyrovnané. Na začátku jsme se dostali do vedení, oni to dotáhli, ale pak rozhodl trestným střílením Zbyněk Sýkora a bylo to tam. Zítra budeme hrát s Tatranem a myslím, že to bude ještě těžší zápas. Ale když budeme hrát takhle, tak věřím, že to zmákneme,“ shrnul zápas obránce Štírů Ivan Nestával.

Superfinále je na programu zítra od 12. hodiny. Ještě předtím se ale rozhodne o bronzové medaili. Souboj o třetí místo mezi Wheel Wolf Sosnowiec a Praha ComAp Teamem začne v 9 hodin. Mezi obě utkání bude vložena exhibice, které se zúčastní například Roman Turek, Karel Poborský nebo Radek Mach.

FBC Štíři České Budějovice – Wheel Wolf Sosnowiec 3:2p (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Sýkora (Šindelář), 22. Šindelář, 52. Sýkora (TS) – 26. Woznica (Witkowski), 42. Majewski (Woznica). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 85. Rozhodčí: Michálek, Růžička.

FBC Štíři České Budějovice: Němec – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Šťastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.

Wheel Wolf Sosnowiec: Lobodzinski (Blazer) – Batko, Woznica, Majewski, Kwapisz, Witkowski, Niepsuj, Vieth, Blicharz.

Autoři

Štítky TJ Tatran Střešovice, František Šindelář, florbalista, Praha, Polsko, SK Dynamo České Budějovice, Tomasz Majewski, Němci, Tatran, Karel Poborský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři jsou v Superfinále! V něm se utkají s Tatranem Střešovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.