Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Štíři na titul nedosáhli. Ve finále nestačili na Tatran Střešovice

Těsně pod vrcholem skončili florbalisté na vozíku z Českých Budějovic. Poté, co ve čtvrtfinále zdolali Bulldogs Brno, v semifinále odklidili z cesty polský Sosnowiec, tak ve finále nestačili na pražský tým Tatran Střešovice. Po ohromné bitvě padli 1:2.

Samotné finálové střetnutí nabídlo obrovskou bitvu, plno pohledných akcí, skvělé zákroky gólmanů a nakonec radost Střešovic. Ty se dostaly do vedení na začátku šesté minuty, kdy se opřel do střely kapitán Pražanů Zdeněk Krupička. Jeho tvrdý projektil skončil až za zády brankáře Němce. V tu chvíli byli hosté z hlavního města lepším týmem a měli víc klidu na hokejkách. Jenže postupem času začali Štíři více a více zlobit a vypracovali si několik gólových příležitostí. Nejaktivnějšími hráči už byli tradičně opory Sýkora s Šindelářem, ale žádný z jejich pokusů se za brankovou čáru nedostal.

A když se nedařilo skórovat domácím florbalistům, využil jeden z útoku ke své druhé brance Zdeněk Krupička, který vystřelil od levého mantinelu přesně na zadní tyč. Českobudějovičtí florbalisté se snažili, dřeli, ale nebylo jim přáno a střešovická branka pro ně byla zakletá. Po čtyřiceti odehraných minutách tak byl stav 2:0 pro Tatran. V závěrečné dvacetiminutovce se tlak Jihočechů stupňoval. Sýkora ale se svou střelou neuspěl a trefil pouze horní tyč! Šanci dostali domácí při přesilové hře, kterou dokázal zužitkovat František Šindelář. Štíři tak byli opět ve hře. Vyrovnat mohl o chvilku později Sýkora, ale netrefil odkrytou branku. Šance byla ale také na druhé straně, když do tyčky pálil Natov. Budějckým florbalistům už se vyrovnat nepodařilo a pro titul tak nedokráčeli. Novým mistrem se stal Tatran Střešovice.

„Celý turnaj byl super. Myslím, že se nám to organizačně povedlo a z toho mám radost. Ve čtvrtek jsme začali ve čtvrtfinále a postoupili jsme do semifinále. Ačkoliv jsme byli trošku nervózní, tak jsme splnili takovou papírovou povinnost. Semifinále bylo vabank. To bych řekl, že byly nejdůležitější zápasy. Nakonec jsme to v prodloužení dotáhli do konce. To jsme hráli opravdu pěkně a měl jsem z toho radost. A finále? Věděli jsme, že to bude tvrdý zápas. Že to bude padesát na padesát. Tatran je posílený ambiciózní tým a dneska bylo štěstí na jeho straně. Nemůžeme vyhrávat vždycky všechno. Tak to prostě je. Ale jsem rád i za druhé místo. Druhé místo je přece také místo. Skončili jsme těsně pod vrcholem a třeba to příští rok dopadne lépe,“ zhodnotil poslední zápas i celý turnaj Zbyněk Sýkora.

Ještě před samotným vyvrcholením celé soutěže se odehrál souboj o třetí místo, ve kterém byl úspěšnější polský celek Wheel Wolf Sosnowiec, který zničil pražský ComAp Team 9:0. Po tomto duelu následovala exhibice, které se zúčastnil i Karel Poborský. „Je to pro mě nový sport, takže velká neznámá. Měl jsem výborné spoluhráče a moc jsem si to užil,“ řekla k exhibici fotbalová legenda. „Celý turnaj byl výborný a vygradovalo to tímto výborným zápasem. Byl to zápas o třídu výš, než ty ostatní. Škoda, že naši kluci nevyhráli, ale tak to prostě je. Sport prostě někdy přeje a někdy ne. Ale myslím, že to bylo se ctí a se vztyčenou hlavou. Chybělo prostě trošku toho štěstíčka, které ke sportu patří. Turnaj byl ale skvělý a klobouk dolu před klukama,“ uzavřel Poborský.

FBC Štíři České Budějovice – Tatran Střešovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 52. Šindelář (Sýkora) – 6. Krupička, 37. Krupička (Večeřa). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 206. Rozhodčí: Michálek, Růžička.

FBC Štíři České Budějovice: Němec J. – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Šťastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.

Tatran Střešovice: Grüner (Novotný, Bíba) – Krupička, Hamák, Večeřa, Novák, Přibilová, Němec M., Vápenka, Pek, Natov, Cimpa.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky TJ Tatran Střešovice, finále, florbalista, semifinále, České Budějovice, Bulldogs Brno, František Šindelář, Sosnowiec, Karel Poborský, Tatran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři na titul nedosáhli. Ve finále nestačili na Tatran Střešovice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.