Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Softbalisté Ledenic suverénně zdolali Radotín a drží šanci na play-off

Čtyři zápasy odehráli Žraloci Ledenice v extralize mužů o uplynulém víkendu. Po dvou prohrál se Spectrem Praha porazili v důležitém dvojzápase Radotín a jsou šestí.

Do play-off extraligy postupuje šest nejlepších týmů a právě na posledním postupujícím místě jsou nově Ledenice. V sobotu sice prohrály oba zápasy s úřadujícím mistrem Spectrem Praha, ale v neděli naopak oba zápasy vyhrály. A právě Radotín spolu s Mostem díky tomu dostali Jihočeši v tabulce pod sebe.

Se Spectrem se nám výsledkově zápasy nevyvedly. Nicméně předvedená hra napovídá tomu, že se s námi musí na podzim počítat. Spectrum je úřadující mistr ligy s několika dlouholetými reprezentanty,“ řekl po sobotních utkáních trenér Ledenic Jaroslav Korčák. První utkání bylo hodně vyrovnané a Spectrum vyhrálo těsně 2:1. Druhý zápas skončil 11:6.

První zápas házel skvěle Jan Borovka, ale chybělo nám v obraně trochu štěstí. Vítězství jsme darovali soupeři našimi chybami. Zápas, kdy nadhazovač udrží soupeře jen na třech odpalech za utkání, musíme zvládnout vyhrát. V druhém zápase se představil Jaroslav Breník (první nadhazovač reprezentace), ale Spectru se na něj od začátku dařilo. Se soupeřem jsme drželi krok do páté směny, pak odskočili po střídání našich nadhazovačů. Výborný den měl v útoku Patrik Kopečný.

Zápasy s Radotínem nenabídly tak zajímavou hru, ale pro Ledenice znamenaly dvě důležité výhry. A to jednoznačným poměrem – 9:0 a 9:1. „Naši nadhazovači Breník a Frejlach umožnili soupeři dohromady jen jeden bod a výsledky odpovídaly rozložení sil na hřišti,“ dodal Korčák. Ledenice mají navíc oproti nejbližším soupeřům o dva až čtyři zápasy méně.

I v dalších utkáních by Ledenice měly bodovat. Čekají je junioři Česka a výběry Eagles nebo Tempo. „S juniory by to měly být dvě povinné výhry. Na zápasy s Tempem a Eagles nám bude chybět catcher Anthony Cros, na druhou stranu ve čtvrtek přiletí dvě posily z Argentiny, kteří v Ledenicích budou do konce října. Tým určitě má na to, aby se pokusil o čtyři vítězství.“ První víkend v červenci nabídne v Ledenicích kromě mužské extraligy i druhou ligu, kde mají Jihočeši B-tým.

Štítky softball, Ledenice, Radotín, Praha, Charter Communication, playoff, Tempo Beer Industries, Argentina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalisté Ledenic suverénně zdolali Radotín a drží šanci na play-off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.