Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

České Budějovice hostily mistrovství republiky v požárním sportu

Začátek prázdnin se na jihu Čech nesl v duchu soutěžení mladých dobrovolných hasičů, kteří se do Českých Budějovic sjeli na republikové finále dětské soutěže Plamen a dorostu v požárním sportu. Pětidenní závody, v nichž změřili síly účastníci v několika tematických disciplínách, nakonec mezi dětmi ovládlo družstvo z Poniklé. V dorostenecké kategorii vynikli hasiči z Oznice a děvčata z Pískové Lhoty. V uspořádání mistrovství podpořila jihočeské Sdružení hasičů Nadace ČEZ příspěvkem v hodnotě 93 tisíc korun.

Pětidenní Mistrovství České republiky odstartovala hra Plamen závodem požárnické všestrannosti v nedalekém Trocnově. „Na trať se postavilo celkem 25 hlídek, které ji zvládaly průměrně za 20 minut. Zaváhání a drobné chyby se objevovaly na všech stanovištích, tradičně nejvíce na střelbě. Průběžné první místo a počáteční náskok na ostatní se hned první den podařilo vybojovat dětem z Poniklé,“ uvedl Jiří Žižka, starosta pořádajícího SH ČMS – Krajského sdružení hasičů Jihočeského kraje. V dalších dnech čekala dětská družstva ještě štafety CTIF, dvojic a 4 x 60 metrů nebo požární útok. Na stupně vítězů Mistrovství České republiky hry Plamen nakonec vystoupaly týmy Poniklé, Manětína a Žlutice.

Nejlepší jednotlivci a družstva dorostenců a dorostenek ze všech krajů České republiky se utkaly ve sportovních a požárních disciplínách i ve znalostních testech. Nejlepšími týmy letošního roku se v celkovém součtu nakonec stali chlapci z Oznice a děvčata z Pískové Lhoty. Detailní informace a výsledky závodů jednotlivců jsou k nalezení na www.dh.cz

Kdyby dneska v Budějcích hořelo, tak tu máme hasičů jako nikdy. :-D Na Sokoláku probíhá od pátku Mistrovství České republiky hry Plamen a soutěže dorostu.

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 4. červenec 2016

 

Realizaci Mistrovství České republiky hry Plamen a dorostu SH ČMS v požárním sportu 2016 podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Plamen je celorepubliková soutěž, která rozvíjí dětské znalosti, dovednosti a vědomosti v oblasti požární ochrany. Oceňujeme, že malým požárníkům nabízí příležitost ukázat, co se za další rok své práce naučili, a strávit pár dní v kolektivu kamarádů ze všech koutů České republiky,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Štítky České Budějovice, Česko, požární sport, ČEZ, družstvo, soutěž, Poniklá, Oznice, Jiří Žižka, Trocnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice hostily mistrovství republiky v požárním sportu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.