Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Štíři ovládli největší jihočeský florbalový turnaj South Bohemia HB Beton Cup

Mezi největší favority nepatřili, přesto byl jejich letošní cíl prokousat se do finálového zápasu. Florbalisté Štírů dosáhli ale až na samotný vrchol, když za celý turnaj ani jednou nezaváhali. Ve finálovém utkání dokonce smetli prvoligovou Českou Lípu 16:4 a ovládli tak pátý ročník turnaje. Štírky skončily páté.

Nejlepší jihočeský celek vstoupil do turnaje pátečním utkáním s Českou Lípou, a už v tomto utkání předvedl, že se na turnaj výborně připravil. Svého soupeře smetl 7:2, ačkoliv Česká Lípa hraje o jednu soutěž výš. Ještě v témže dnu se českobudějovický celek utkal s Chrudimí, kterou po tuhém boji zdolal 3:2. A díky shodě ostatních výsledků měl jistotu prvního místa ve skupině už před posledním zápasem se Soběslaví.

Zápas s papírově nejslabším celkem skupiny přišel v sobotních ranních hodinách, ale i s tím se Štíři dokázali poprat a zvítězili přesvědčivě 6:2. Z prvního místa se tak kvalifikovali rovnou do čtvrtfinále a to jako nejlepší celek ze všech týmů po základní části.

Utkání play-off už byli na programu v neděli.

Ve čtvrtfinále narazili budějčtí florbalisté na domácí Slovan Jindřichův Hradec, ale ani ten jim nebyl překážkou. Pohodlné vítězství 7:3, postup do semifinále a boj o medaile.

V semifinále přišla opět konfrontace s Chrudimí, s kterou se ve skupině trápili. Semifinále už ale bylo úplně o něčem jiném. Důkazem toho je suverénní postup do finále, když Chrudimi dokázali Štíři nasázet devět branek, zatímco inkasovali pouze dvakrát.

Ve finále čekala na Jihočechy opět Česká Lípa a již od začátku bylo jasně patrné, kdo si odveze pohár pro vítěze turnaje. Štíři zdemolovali svého soupeře poměrem 16:4! Ovládli pátý ročník South Bohemia HB Beton Cupu a zařadili se po bok minulých vítězů, mezi kterými najdeme třeba také Tatran Střešovice.

„Do Jindřichova Hradce jsme odjížděli s cílem pokusit se celý turnaj vyhrát. Jeli jsme tam s dostatečně širokým kádrem, aby hráči měli dost sil i na konci turnaje, a to se nám vyplatilo. V neděli při play-off, kdy soupeřům docházeli síly, my jsme na tom byli stále dobře. Myslím, že vítězství jsme si zasloužili, předváděli jsme nejhezčí florbal a tak mohu být s naším výkonem spokojen. Věřím, že nám to pomůže zejména psychicky i v lize,“ zhodnotil turnaj trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Mimo týmové prvenství si českobudějovičtí hráči odvezli několik individuálních ocenění. Ondřej Havelka se stal nejproduktivnějším hráčem, když zaznamenal 16 kanadských bodů za šest gólů a deset asistencí. O dělené první místo mezi střelci se s devíti zásahy dělil Michal Měřička. Oba se také dostali do all star výběru turnaje. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Jakub Kunst.

Turnaje se zúčastnily také jejich ženské kolegyně, ale těm se tolik nedařilo. Ty nejprve remizovaly s Táborem 1:1 a poté padli s pozdějším vítězem z Přerova 1:0. V play-off tak šly na loňské vítězky z Prešova, kterým podlehly po boji 2:3. Hrály tak pouze o páté místo s Jindřichovým Hradcem, který nakonec udolaly 3:2 po samostatných nájezdech. Ženskou část ovládl Přerov, který ve finále zničil Plzeň 9:3.

Konečné pořadí muži: 1.FBC Štíři České Budějovice, 2. FBC Čeká Lípa, 3. TJ Centropen Dačice, 4. FBC Piráti Sokol Chrudim, 5. FbO Florko Košice, 6. Spartak Pelhřimov, 7. FBC Plzeň, 8. FK Slovan Jindřichův Hradec, 9. FbC Strakonice, 10. Florbal Soběslav, 11. FBC Český Krumlov, 12. FBC Spartak Přerov.

Konečné pořadí ženy: 1. FBC Spartak Přerov, 2. FBC Plzeň, 3. FBC Mikuláš Prešov, 4. 1. FbK Tábor, 5. FBC Štíři České Budějovice, 6. FK Slovan Jindřichův Hradec.

Štítky florbal, finále, Česká Lípa, Jindřichův Hradec, Chrudim, Přerov, playoff, Plzeň, Soběslav, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři ovládli největší jihočeský florbalový turnaj South Bohemia HB Beton Cup  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.