Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmnáctý Desperados Highjump ovládl američan Kyle Mitrione

V pátek 5. a v sobotu 6. srpna se v lomu v Hřiměždicích uskutečnil další ročník cliffdivingových závodů Desperados Highjump. Do lomu neváhaly dorazit tisícovky návštěvníků, které viděly světovou elitu ve skocích do vody z extrémních výšek. Po skončení závodů nechyběl doprovodný program společně s koncerty známých hudebních kapel. Zlatým hřebem akce se stala show letce Red Bull Air Race Martina Šonky.

Královskou disciplínu ve skoku do vody z 16 metrů ovládl letos v Hřiměždicích americký skokan Kyle Mitrione. Ten má za sebou několik startů v závodech světové série a o svých kvalitách přesvědčil také před českým publikem. V závodě z platformy 12 metrů nad vodní hladinou kraloval Švýcar Andreas Hulliger, který je vítězem předchozích dvou ročníků Highjumpu.

Nejlepším Čechem a vítězem českého mistrovství se stal mladý junior Denis Vantuch, kterého bude dobré do budoucna sledovat. Mezi juniorskou kategorií vyhrál čtrnáctiletý Brit Aidan Heslop, jenž je podle odborníků jedním z největších talentů světové skokanské scény. Aidan se svým sedmnáctiletým kolegou a také juniorem Owenem Weymouthem na Highjumpu dokonce předvedli exhibiční skok z 27 metrů, což je jejich dosavadní výškové maximum.

Ženskou kategorii na Highjumpu opanovala americká skokanka Genevieve Bradley. Ozdobobu celé akce byly exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, která stoupala až k třicetimetrové výšce.

Večer a noc tradičně na Highjumpu patřila hudebním koncertům a divoké party. Na několika hudebních podiích vystoupily kapely Skyline, Prague Conspiracy, ukradenÝovoce, James Cole, Vladimir 518, Ting, Atavists a další.

I přes počáteční páteční nepřízeň počasí do žulového lomu v Hřiměždicích dorazilo několik tísícovek návštěvníků. Okolo páté hodiny odpolední v pátek déšť ustal a po zbytek konání akce již panovalo příjemné slunečné počasí. Veškerý avizovaný program tak proběhl beze změn a v plném rozsahu.

Pro fanoušky skoků do vody a zábavy, kterou Highjump nabízí, je zde dobrá zpráva. V termínu od 2. do 4. září se v lomu Trhové Kamenice u Pardubic uskuteční první ročník závodů Highjump Cup, za účasti elitních tuzemských i zahraničních skokanů. Akci zakončí hudební program – vystoupí například kapely Pio Squad, Volant nebo známí čeští dýdžejové.

Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky hudební skupina, skoky do vody, Hřiměždice, Martin Šonka, Red Bull, koncert, James Cole, Vladimir 518, Genevieve Bradley, Skyline, Pio Squad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctý Desperados Highjump ovládl američan Kyle Mitrione  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.