Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Štírští vozíčkáři přivezli stříbro z nejprestižnějšího turnaje v České republice

Opět těsně pod vrcholem skončili budějčtí florbalisté na vozíku. Stejně jako při nedávném play-off, které se konalo právě na jihu Čech, tak i na letošním Prague Wheel Open berou Štíři stříbro. Přesto se stali nejlepším českým týmem. Zlato si odvezla švédská Nacka HI.

Štíři měli Nacku už v základní skupině, kde jí podlehli 1:6. Bylo to však jejich jediné zaváhání v základní skupině. Pak už si připsali tři suverénní vítězství. Team Switzerland a nizozemský EU-elites zdolali shodně 7:0. Ještě o branku víc vstřelili Plzni.

„Prohráli jsme jen se Švédy, ale jinak jsme skupinou prošli v pohodě. Všichni byli papírově slabší než my. Druhá skupina byla vyrovnanější a víc se to tam pralo. Jsem rád, že jsme postoupili z druhého místa,“ prozradil lídr Štírů Zbyněk Sýkora.

Ve čtvrtfinále narazili Jihočeši na další nizozemský celek Haag88. A budějcký tým udolal svého soupeře 3:2. „Byl to nejdůležitější zápas turnaje, který v podstatě rozhoduje o úspěchu a neúspěchu. My jsme se díky tomu dostali opět do top čtyřky, což pro nás bylo důležité. Pak už hrajete o medaile, a to je vždy příjemné. Nám na tento zápas přijela naše brankářská jednička Jirka Němec, který se jinak turnaje nemohl zúčastnit kvůli pracovním povinnostem. Strašně nám ale v tomto utkání pomohl. Za to bych mu chtěl poděkovat,“ byl spokojený Sýkora.

V semifinále přišel střet s polskými Wheel Wolf, kteří se představili i při play-off v Českých Budějovicích. Štíři si díky tomuto utkání zajistili medaili, jelikož porazili svého soka 3:1.

Ve finále ale čekal soupeř nejtěžší. Opět švédská Nacka HI. Českobudějovičtí florbalisté dřeli, ale Nacka potvrdila, že je nejlepším týmem na světě. Štíři podlehli 2:4 a zbyla na ně stříbrná medaile. Vítězem šestého ročníku se tak stal opět Nacka HI.

Florbalisté zpod Černé věže se ale opět stali nejlepším českým týmem a navrch přidali jedno individuální ocenění. Tomáš David byl oceněn jako nejužitečnější hráč turnaje.

„Celý turnaj hodnotím velmi kladně. Zahráli si i mladí kluci, kteří tak nasbírali spoustu zkušeností. Švédi opět potvrdili, že hrají nejlepší florbal na světě, ale my jsme se drželi. Bylo to skvělé. Jsem rád, že jsme se stali nejlepším českým týmem a zase získali placku. Vždyť je to jeden z největších turnajů na světě. Navíc nám výborně zachytali gólmani. Na čtvrtfinále nám přijel Jirka Němec, ale jeho výborně zastoupil Václav Paclík. Mám z našich gólmanů radost. Navíc ještě byl Tom David vyhlášen nejužitečnějším hráčem. Což je skvělé. Jde neuvěřitelně nahoru,“ uzavřel Sýkora.

Sestava: Havelka, Němec, Paclík – David, Čížek, Herman, Nestával, Ščasný, Jelínek, Sýkora, Šimonek, Šindelář, Trupl.

Autoři | Foto Dominika Horáková

Štítky stříbrná medaile, Česko, florbalista, Tom David, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štírští vozíčkáři přivezli stříbro z nejprestižnějšího turnaje v České republice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.