Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příprava Jiřího Ježka na paralympiádu v Riu vyvrcholí v Temelíně

Pět okruhů v celkové délce 100 kilometrů budou o víkendu zdolávat cyklisté během Velké ceny Temelína. Organizátoři očekávají přibližně 150 aktivních účastníků. Přijede i šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek. Závod se navíc jede jako akademické mistrovství České republiky. Dopravu v blízkosti Temelína sobotní závod podle organizátorů ovlivní minimálně.

„Uzavřeny budou pouze cca tři kilometry mezi obcí Temelín a silnicí II/105. Jinak se závod obejde bez dopravních omezení,“ potvrdil ředitel závodu Pavel Jelínek z KC Slavia Praha.

V sobotu změří závodníci své síly především s chronometrem během dvacetikilometrové časovky a v neděli je pak čeká „kontaktní“ silniční závod. „V sobotu bude prezentace zahájena v 10 hodin v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín v zámečku Vysoký Hrádek. Vlastní závod pak začne ve 14 hodin a pojede se v sedmi kategoriích,“ poznamenal Jelínek.

Na neděli připravili organizátoři závody i pro děti. „Pojede se v osmi kategoriích, nejmladší je do čtyř let. Na ně čeká okruh v délce 500 metrů,“ dodal ředitel závodu. Akce pak vyvrcholí hlavním závodem na 100 kilometrů s převýšením 1820 metrů, který odstartuje v pravé poledne od temelínského infocentra.

Cyklisté se mohou zúčastnit obou, ale i libovolného závodu. Oba dny se na start postaví i šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek, který u Temelína zakončí příprava na blížící se paralympiádu v Riu. „Oba závody jsou pro mě ideální přípravou na Rio. Odlétám 1. září a od 9. září závodím, takže závody pro mě jsou posledním ostrým testem, který se mi do přípravy moc hodí,“ uvedl nejúspěšnější cyklista paralympijské historie.

Časovkářskou trasu si dva týdny před startem závodu vyzkoušel ředitel Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ Bohdan Zronek. Tři 6,5 kilometru dlouhé okruhy zvládl za hodinu a sedm minut. „Nebylo to ani tak o čase, ale spíše o pohybu a získání nějakých bodů v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem. To, co se povedlo nasbírat, dostal projekt Školní ekozahrádky ve Svitavech,“ poznamenal temelínský šéf, který pro netradiční projekt najel 410 bodů.

Štítky Temelín, paralympijské hry, Jiří Ježek, Rio de Janeiro, cyklista, Česko, Jaderná elektrárna Temelín, Praha, ČEZ, Vysoký hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava Jiřího Ježka na paralympiádu v Riu vyvrcholí v Temelíně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.