Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Střevní problémy a kolize zkomplikovaly přípravu Jiřího Ježka na olympiádu

Do sobotní časovky Velké ceny Temelína nastoupil Jiří Ježek se střevními problémy. Komplikace se českému reprezentantovi nevyhnuly ani v nedělním silničním závodě na 100 kilometrů. Závěrečná příprava šestinásobného paralympijského vítěze nebyla podle představ, i tak ale v Riu bude myslet na příčky nejvyšší.

„Smůlu jsem si před odletem do Ria snad vybral,“ hodnotil s úsměvem na Facebooku Jiří Ježek své víkendové vystoupení během Velké ceny Temelína.

„Sobotní Velká cena Temelína v časovce měla být super testem formy. Díky nějaké otravě z jídla z toho bylo třicet minut trápení a časovka sotva ‚absolvovaná‘,“ zhodnotil 20. místo v sobotní časovce český reprezentant.

Do nedělního silničního závodu na 100 kilometrů už nastoupil s chutí a v plné síle. Jenže hned na startu se objevily technické potíže. „Ještě v neutrální zóně mezi slavnostním startem u jaderné elektrárny a tím oficiálním, dole u přehrady, jsem musel měnit zadní kolo. Na poslední chvíli jsem se vrátil do balíku,“ uvedl k začátku závodu. To nejhorší ho teprve ještě čekalo. Krátce poté, co se vrátil do hlavního pelotonu, následovala kolize a pád. „Borec vedle mě si nastoupil, přetrhl řetěz a vletěl mi přímo do předního kola. Sešroubovaná ruka to naštěstí vydržela, takže jen pohmožděniny a roztržený prst,“ popsal kritický moment. Do čelní skupiny se mu podařilo vrátit, v boji o nejlepší místa už chyběly síly. Nakonec z toho bylo 36. místo. „Smůla je snad vybraná, do odletu se dám dokupy a bude dobře,“ uzavřel optimisticky Jiří Ježek.

Spokojeni se závody byli i organizátoři, kterým se proti loňskému roku podařil zdvojnásobit počet závodníků. Těch se pod chladicími věžemi Temelína za dva dny představilo 260. „Závodní pole bylo velmi kvalitní a vyrovnané. Čas vítěze svědčí o vysoké sportovní úrovni závodu. Měli jsme zde závodníky, kteří se účastní nejvyšší domácí soutěže, někteří startují často i v zahraničí. Například z Příbrami přijeli juniorští reprezentanti,“ vyzdvihl úroveň cyklistů ředitel závodu Pavel Jelínek z KC Slavia Praha.

Časovku hlavní kategorie ovládl Martin Stošek z Symbio+Cannondale Teamu, v silničním závodě zvítězil Václav Širůček jezdící za Jablonec nad Nisou. 

Štítky Jiří Ježek, olympijské hry, Temelín, Rio de Janeiro, paralympijské hry, Facebook, Martin Stošek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střevní problémy a kolize zkomplikovaly přípravu Jiřího Ježka na olympiádu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.