Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Štírky začínají sezonu. Pořádají první kolo Poháru České pojišťovny

Po úspěšném vstupu svých mužských kolegů startují sezonu také štírky. Ty pořádají 1. kolo Poháru České pojišťovny na domácí palubovce. Konkrétně ve Sportovní hale v Českých Budějovicích. Soupeřkami jim budou hráčky z týmů Start98, Tatran Střešovice, FBC Kolín a FK Slovan Jindřichův Hradec.

Prvním soupeřem domácích florbalistek bude pražský FBC Start98. Ten bude v letošní sezoně hrát 2. ligu. Tedy o soutěž níž než právě jihočeský celek. I v loňské sezoně hrály hráčky Startu 2. ligu a nevedly si vůbec špatně. Skončily na druhé pozici a postup do vyšší soutěže jim utekl tak pouze o jednu příčku a to pouze vlivem horších vzájemných zápasů s prvními Wizards. Nejproduktivnější hráčkou byla Denisa Matoušková, která za 24 zápasů zaznamenala 28 branek a 20 asistencí. Zápas s tímto pražským celkem začne v sobotu v 13:30.

I druhý soupeř bude z Prahy. Bude jím Tatran Střešovice, se kterým se letos štírky budou potkávat i ve své soutěži, tedy v 1. lize. Ještě v loňské sezoně však tento pražský výběr bojoval v elitní společnosti v extralize. V základní části však skončily deváté a musely do play-down. V prvním kole narazily na Jičín, se kterým padly 3:4 na zápasy a musely tak do dalšího kola, kde byla jejich poslední naděje na udržení. Ani tam se jim ale nedařilo a s Olomoucí padly jednoznačně 0:4 na zápasy. Nejvíce bodující hráčka byla Barbora Zabavská. Za 21 utkání zaznamenala 14 gólů a 15 přihrávek. Utkání s Tatranem začne v sobotu v 18 hodin.

V neděli od 10:30 se budějcké hráčky střetnou s Kolínem. Pittbulky z Kolína nastoupí v letošní sezoně do Ligy Prahy a Středočeského kraje, stejně jako loni. Tedy o celé dvě soutěže níže než štírky. A v loňské sezoně se jim vůbec nedařilo. Skončily poslední s pouhými sedmi body. Nejlepší hráčkou byla Barbora Hofmannová s 8 góly a 2 asistencemi za 20 utkání.

Posledním soupeřem bude Jindřichův Hradec, se kterým se letos Štírky potkaly i na South Bohemia HB Beton Cupu. V souboji o páté místo vyhrály budějcké florbalistky až po nájezdech. Jindřichohradecké florbalistky budou i letos bojovat ve druhé lize. Loni skončily druhé za Táborem o sedm bodů. Postup o ligu výš jim tak unikl. Nejproduktivnější hráčkou byla Lucie Kaiseršotová. Ta za 19 zápasů posbírala 31 branek a 29 nahrávek. Zápas začne v neděli v 15 hodin.

Štírky se loni praly premiérově v 1. lize a z jedenáctého místa se dostaly do play-off. V prvním kole si je ale vybraly neoblíbené soupeřky ze Slavie Plzeň, kterým v základní části dvakrát jednoznačně podlehly. Play-off ale bylo o něčem jiném a Jihočešky se praly o výsledek až do konce. K jejich smůle ale padly nejprve 4:6 a doma pak 5:6 po samostatných nájezdech. Nejvíce bodů posbírala Lada Janošťáková, která za 20 zápasů zaznamenala 14 branek a 9 asistencí.

Autoři

Štítky Generali Česká pojišťovna, Kolín, TJ Tatran Střešovice, Jindřichův Hradec, soutěž, České Budějovice, florbalista, Praha, Start98 Praha-Kunratice, Tatran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štírky začínají sezonu. Pořádají první kolo Poháru České pojišťovny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.