Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Štíři nabírají dívky i kluky

Nejúspěšnější florbalový klub na jihu Čech FBC Štíři České Budějovice pořádá nábor nových hráčů a hráček. Štíři stále více díky kvalitní práci s mládeží pronikají do širší špičky mezi florbalovými kluby v České republice v chlapeckých kategoriích. Od nové sezony navíc posilují i dívčí složku. Kromě extraligy juniorek budou českobudějovické florbalistky jediné v kraji, které v soutěžích České florbalové unie mají týmy dorostenek, starších a mladších žákyň a elévek. Samozřejmostí je, že ženy budou hrát 1. ligu.

„Jsme rádi, že i našim nejmladším štírkám můžeme nabídnout kvalitní florbalová utkání v soutěžích Českého florbalu. Zároveň věříme, že jsme schopni i dívkám poskytnout velmi dobré podmínky pro sportování. Navíc jsme kategorii dívek posílili o několik kvalitních trenérů, kteří se již těší na nové zájemkyně o jeden z nejpopulárnějších sportů současnosti,“ říká šéftrenér klubu Lukáš Malý.

Štíři ovšem nezapomínají ani na nábor chlapců. Ti, stejně jako dívky, mohou začít s florbalem již od čtyř let věku. Českobudějovičtí florbalisté trénují na několika základních školách. „Stěžejní školou je pro nás ZŠ Vltava, kde máme nejvíce tréninků. Dále trénujeme na ZŠ Čéčova, Nerudova, ve Starých Hodějovicích a dalších halách,“ poznamenává Malý.

Nově také Štíři organizují družinové kroužky florbalu na základních školách. „Již máme dojednané čtyři hodiny florbalových kroužků na ZŠ Vltava, o dalších kroužcích na jiných školách ještě jednáme,“ doplnil Malý.

Chcete začít hrát za Štíry? Kompletní informace, jak začít, najdete zde.

Štítky Česko, Česká florbalová unie, florbal, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři nabírají dívky i kluky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.