Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Karatisté odjeli směr Budapešť a Steyr. Čeká je test po letní dřině

Široký zástup závodníků vyslali trenéři TJ Karate České Budějovice na víkendové mistrovství Evropy v goju-ryu a Budapešť Open. Pro budějcké borce startuje perný podzim.

Turnaje ukáží, jak jsou na tom Českobudějovičtí po náročné letní přípravě (více o přípravě přinese Budějcká Drbna v týdnu). Během podzimu musí Jihočeši zvládnout sedm těžkých evropských i světových turnajů. A navíc je ještě čekají turnaje v Česku.

Prvními zkouškami jsou mistrovství Evropy goju-ryu v rakouském Steyru a Budapešť Open. Do Rakouska vyrazila silná skvadra závodníků – Lucie Veithová, Vojtěch Kočí, Monika Bürgerová, Adriana Crhonková, Veronika Halodová, Klára Halodová, Marek Řeřicha, Tomáš Gabriel a Václav Plecer.

„Posíláme tam všechny naše juniory a některé seniory. Není to nejdůležitější turnaj, ale bereme to jako kontrolní závod pro závodníky, na které čeká mistrovství světa WKF (World Karate Federation – pozn. autora),“ řekl hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

„Závody v Rakousku jsou mým prvním turnajem po letní přípravě, a tak bych si zde na mezinárodní úrovni ráda ověřila, jak byla kvalitní,“ potvrdila závodnice Veronika Halová. „Závodníci měli poslední závody na konci května, takže uvidíme, jak na tom budou po třech měsících bez soutěžních zápasů. Nicméně by se zde měla projevit letní příprava a medaile bychom měli přivézt,“ dodal dále Hýsek.

Do Budapeště na 19. ročník turnaje vyrazili dorostenci, kteří jsou v širší nominaci na mistrovství Evropy a žáci – Andrea Květoňová, Tomáš Maruška, Josef Němec, Šimon Pletka, Adéla Průchová, Martina Šáchová, Lucie Štroblová a Martin Voldřich.

„Do Maďarska jsme vyslali mladý tým. Jsou tam i dorostenci, kteří jsou v kategorii čerstvě. Uvidíme, jak se jim bude dařit,“ řekl Hýsek. Zajímavostí v sestavě do Budapeště je desetiletý Josef Němec, nejmladší závodník celé výpravy. „Pepa je talent a turnaj je pro něj obrovská zkušenost.“

Štítky Budapešť, Steyr, Evropa, České Budějovice, Josef Němec, Rakousko, Česko, Světová federace karate, Drbna.cz, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté odjeli směr Budapešť a Steyr. Čeká je test po letní dřině  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.