Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štíři vyhráli v lize potřetí v řadě. V souboji s Jaroměří padlo devatenáct branek

Po pohárovém vyřazení od superligových Bohemians museli florbalisté Štírů opět přepnout na ligovou soutěž. V pátém kole zavítala na jejich palubovku Jaroměř. Utkání bylo hodně nervózní a na obou stranách byla spousta vyloučených. Nakonec se ale domácí radovali z těsné výhry 10:9 a v Národní lize zvládli třetí zápas v řadě.

V úvodu zápasu byli aktivnější Štíři, i když nastoupili v hodně okleštěné sestavě. Na první branku se čekalo ale až do deváté minuty, kdy se hrálo čtyři na čtyři. V tu chvíli poslal Malý přihrávku Michalu Kloudovi před prázdnou branku a ten už neměl problém zasunout míček za Veinfurtera. O 22 sekund později vedli domácí 2:0. Jakub Tomšíček zkusil své štěstí od levého mantinelu a jeho střela skončila přesně v horním rohu hostujícího gólmana. Jaroměř ale rychle snížila. Kubina nahazoval na Kunsta, před ním perfektně tečoval Lukáš Kváček a balonek skončil za Kunstem. Hosté dokázali vyrovnat v přesilové hře. Po pěkné akci se přesně pod horní tyč trefil Petr Hofman. Jenže branková smršť v první třetině pokračovala a to především k radosti domácích. Rychle po sobě se trefili Lukáš Malý, Lukáš Froněk a pak propálil vše, co mu stálo v cestě, Marek Slepička.

Ačkoliv prohrávala Jaroměř o tři branky, zbraně neskládala. Svou druhou brankou se o snížení postaral Petr Hofman. Dvougólový střelec se objevil i na druhé straně. Tomšíček našel na středu Lukáše Froňka, který neměl problém s překonáním jaroměřského brankáře. Přišla ale další přesilová hra hostů a další branka. Téměř z poloviny hřiště napřáhl a prosadil se Jan Škola. Ve 35. minutě už to bylo pouze o gól. Před Kunstem vznikl zmatek a míček za jeho záda doklepl Dominik Emlar. Ještě v téže minutě ale Jihočeši opět odskočili a to zásluhou juniora Lukáše Svinteka, který v ten den hrál již své třetí utkání. Deset sekund před koncem předvedl krásnou individuální akci Lukáš Malý, jenž proběhl celé hřiště a přišpendlil míček do šibenice hostující branky.

I před třetí periodou byl stav o tři branky. Jenže hned v první minutě zkompletoval hattrick střelou z první Petr Hofman. Ve 47. minutě dokonce hosté využili už svou třetí přesilovou hru zásluhou Jana Školy a bylo zaděláno na drama. Jenže pak na sebe vzal zodpovědnost ten nejzkušenější. Ondřej Havelka vypálil od mantinelu, jaroměřský brankář jeho střelu neviděl a ta skončila za jeho zády. Tato branka Štírům výrazně pomohla, aby byli na koni. Navíc v 58. minutě proměnil trestné střílení Lukáš Malý a tři body pro tým z jihočeské metropole byly blízko. Jaroměř ale přesto bojovala do posledních vteřin. Jiskřičku naděje vykřesal Dominik Emlar a půl minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky opět Dominik Emlar. Domácí si ale zbytek zápasu pohlídali a slavili tak vítězství 10:9 a posun na pátou příčku tabulky Národní ligy. Na první Plzeň ztrácí pouhé tři body.

„Byl to pro nás třetí těžký zápas během sedmi dnů. Navíc jsme nastoupili v oslabené sestavě, takže vítězství si hodně cením. Hráči se museli opět vydat na maximum, aby se vyrovnali s tvrdou hrou Jaroměře. Celý zápas jsme byli ve vedení a myslím, že výhra je tak nakonec zasloužená. Teď hráče čeká trochu odpočinek a po účinkování v poháru se teď můžeme soustředit už jen na ligu,“ prozradil po zápase trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Další utkání čeká Štíry v neděli 23. října. Od 18 hodin odehrají utkání s Královým Dvorem a to na jeho palubovce.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Sokol Jaroměř 10:9 (5:2, 3:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 9. Klouda (Malý), 9. Tomšíček, 14. Malý (Klouda), 15. Froněk (Havelka), 16. Slepička (Valdauf), 24. Froněk (Tomšíček), 35. Svintek (Froněk), 40. Malý, 53. Havelka (Hejplík), 58. Malý (TS) – 10. Kvaček (Kubina), 13. Hofman (Kubina), 22. Hofman (Emlar), 29. Škola (Kubina), 35. Emlar (Hofman), 41. Hofman (Kubina), 47. Škola (Emlar), 58. Emlar (Hofman), 60. Emlar (Hofman). Střely: 35:40. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:3. Diváci: 57. Rozhodčí: Ležák L., Ležák M.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Kopačka) – Tomšíček, Kudláček, Valdauf, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Klouda, Malý, Svintek, Slepička.

TJ Sokol Jaroměř: Veinfurter (16. Alexij) – Kubina, Hroneš, Škola, Hrobský, Hašek, Jiřička, Hofman, Kvaček, Emlar, Haž, Nožička, Lehký.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky Jaroměř, 2. česká fotbalová liga, Bohemians 1905, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Havelka, přesilová hra, FC Viktoria Plzeň, Česká obec sokolská, TJ Sokol Jaroměř, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři vyhráli v lize potřetí v řadě. V souboji s Jaroměří padlo devatenáct branek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.