Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeští letní biatlonisté získali na mistrovství republiky 24 medailí

Veleúspěšné mistrovství České republiky mají za sebou letní biatlonisté z jižních Čech. V Jablonci nad Nisou a ve Starém Městě pod Landštejnem vybojovali celkem 24 medailí. O ně se zasloužili především závodníci právě ze Starého Města, ale také ze Strakonic a Vimperku.

V Jablonci nad Nisou soutěžili dospělí a dorostenci nejprve ve sprintu. V mužích A bral bronzovou medaili z mistrovství České republiky Luboš Schorný, ze Starého Města pod Landštejnem. Mistrem republiky se stal v mužích B Jan Pokorný, který také reprezentuje barvy Klubu biatlonu Staré Město pod Landštejnem.

Dařilo se také v ženách. V A kategorii si pro zlatou medaili a pro titul doběhla Pavla Schorná, která druhé v pořadí nadělila téměř tři minuty. Mimochodem Schorná také reprezentuje Staré Město. V juniorkách titul vicemistryně získala staroměstská biatlonistka Karolína Daverná.

V dorostencích A získali Jihočeši dokonce dvě medaile. Zlatou bral Marek Liščák ze Starého Města a bronz Jakub Švejda z Vimperku. Dorostenky A ozdobila bronzovou medailí Veronika Trávníčková. I ona závodí za klub ze Starého Města.

Ještě ve stejný den se běžely také štafetové závody. V ženách A vyhrál tým ze Starého Města ve složení Pavla Schorná a Karolína Daverná. I v mužích uspěl tým ze stejného klubu. Zlato získal Luboš Schorný a Martin Přibyl. V dorostencích B se zadařilo jinému jihočeskému klubu. Strakonická štafeta ve složení Antonín Hanuš a Jan Novák brala stříbro. Jejich týmové kolegyně si doběhl pro bronz v dorostenkách B, konkrétně Miroslava Chvalová a Štěpánka Hanušová.

Druhý den se závodilo ve vytrvalostním závodě. Své druhé zlato získal v mužích B Jan Pokorný. Totéž se podařilo týmové parťačce Pavle Schorné, která tentokrát zvítězila o téměř šest minut. V kategorii dorostenců A bralo Staré Město opět dvě medaile. Stříbro bral Štěpán Pokorný a hned za ním skončil Marek Liščák. I Veronika Trávníčková si doběhla pro svou druhou placku. V dorostenkách A vyskočila na bronzový stupínek.

Žactvo závodilo ve Starém Městě pod Landštejnem

Nejen dospělí měli své mistrovství republiky. Žactvo se střetlo ve Starém Městě pod Landštejnem na Novobystřicku. I zde se první den závodilo ve sprintu. Titul získal domácí biatlonista v žácích B Ondřej Poledník a v žácích C jeho kamarád Jáchym Kaplan.

Zlatá medaile přišla i ve štafetových závodech. V žácích B ji získali staroměstští závodníci ve složení Ondřej Pokorný, Tomáš Liščák a Ondřej Poledník. Totéž se podařilo v žácích C, jen složení bylo jiné – konkrétně Jáchym Kaplan, Vítek Mikulášek a Jindřich Poledník. Třetí titul braly dívky ze Starého Města. V žákyních C byly nejlepší Lenka Bártová, Zuzana Doležalová a Veronika Novotná.

V neděli všechny účastníky čekal závod s hromadným startem. V žácích B byl opět nejrychlejší Ondřej Poledník a v žácích C Jáchym Kaplan. Poslední medaili, a také zlatou, vybojovala Lenka Bártová.

Autoři

Štítky Letní biatlon, biatlonista, Jablonec nad Nisou, Staré Město pod Landštejnem, Česko, Vimperk, bronzová medaile, Jihočeský kraj, Strakonice, Pavla Schorná, zlatá medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští letní biatlonisté získali na mistrovství republiky 24 medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.