Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Stolní tenisty Pedagogu čeká derby s Prachaticemi

Dva nejlepší jihočeské kluby čeká ve 2. lize vzájemný souboj. Oba týmy jsou v odlišném rozpoložení. Domácí Pedagog při posledním hracím víkendu zvítězil v obou venkovních zápasech, zatímco Prachatice si letos zatím nepřipsaly ani jedno vítězství. Utkání začne v sobotu 29. října v 15 hodin v Branišovské ulici.

Českobudějovičtí stolní tenisté kroutí svou druhou sezonu ve 2. lize. Většinu loňského ročníku se pohyboval ve středu tabulky, nakonec však klesl na konečné osmé místo. Přesto se stal nejlepším jihočeským celkem. Prachatice skončily o tři body za Pedagogem na deváté příčce.

Pro letošní sezonu přišli Prachatičtí o svou jedničku Zaunmüllera a jeho absence týmu dost chybí. Podlibínský celek zatím sbírá samé porážky. Ačkoliv doma odehrál slušné zápasy s Hostinným a Mladou Boleslaví. V tabulce Prachaticím patří zatím poslední příčka. Bodově by mělo tým táhnout trio Miroslav Bauer, Petr Kaštánek a Marek Šimek. Ti jsou doplněny ještě o veterána Jaroslava Kunze. Posledně dva jmenovaní však chyběli na posledním dvojutkání v Boru a na stolech El Niňa, kde Prachatičtí opět padli.

Pedagog si zatím stojí lépe. Při prvním hracím víkendu jednoznačně nestačili doma na Hostinné a Mladou Boleslav. To i vinou hodně poslepované sestavy. O tři týdny později však budějčtí borci brali všechny body za vítězství v Boru a na pražském El Niňu. Osmibodový víkend odehrála nová posila Michal Baron. Ten ještě před pár lety vedl úspěšnost první ligy. Své si odehráli bratři Kortusové a k výborným výsledkům dopomohl také Marek Fausek, který přišel na střídavý start.

Aby se Pedagogu dýchalo ve druhé lize ještě lépe, potřebuje Prachatice porazit. „Rádi bychom navázali na poslední dvě výhry a Prachatice v derby porazili. Věříme si, doma jsme silnější a snad nás přijde povzbudit hodně fanoušků. Určitě se bude na co dívat,“ zve příznivce stolního tenisu do herny na Branišovské ulici vedoucí A-týmu Pedagogu Pavel Kortus mladší.

Tým Pedagogu rozšířil před dalšími zápasy ještě Pavel Škopek, který přišel na střídavý start ze Zruče nad Sázavou. A to letos nenastoupili ještě dva zkušení borci, Miroslav Vondra a Jan Cholínský.

V minulé sezoně se vždy radoval hostující celek. V Prachaticích zvítězili Českobudějovičtí 10:6, aby pak doma padli 7:10. Oba celky se letos potkaly už ve druhém kole České poháru. V něm byli úspěšnější Prachatičtí, kteří po vítězství 6:4 postoupili dál. „Nerad bych srovnával ligu a pohár. Hrálo se jen ve třech, je to trošku odlišné. Navíc všichni přikládají větší váhu ligovým soutěžím. S Prachatickými se dobře známe, hráli jsme proti sobě už mnohokrát. Bude to zajímavý zápas, ale jsem přesvědčen, že uspějeme,“ dodává odhodlaně Pavel Kortus mladší.

Jihočeské derby stolních tenistů Pedagogu s Prachaticemi začíná v sobotu 29. října v 15 hodin v herně Pedagogu na Branišovské ulici.   

Autoři

Štítky Prachatice, učitel, stolní tenista, Mladá Boleslav, Miroslav Bauer, Jaroslav Kunz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolní tenisty Pedagogu čeká derby s Prachaticemi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.