Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Je tu další florbalový víkend. Štíry čeká derby, štírky tradiční dvojzápas

Tři domácí zápasy čekají na florbalisty a florbalistky Štírů. Muže čeká v sobotu 5. listopadu od 20:15 ve Sportovní hale utkání s jihočeskými rivaly ze Strakonic. Ženy k prvnímu duelu nastoupí netradičně už v pátek 4. listopadu. Od 20:30 rozehrajíí na stejném místě zápas proti České Lípě. O den později pak budou předvojem mužů. V 17:40 rozehrají zápas s Mladou Boleslaví.

Strakonice, stejně jako v loňském roce, nesbírají ani letos příliš bodů. Aktuálně jsou v tabulce národní ligy na předposledním jedenáctém místě se třemi body a mají tak stejně bodů jako poslední Kadaň. Za sedm utkání si připsaly pouze jednu jedinou výhru a šest porážek. Zvítězily pouze na palubovce Čelákovic (5:4) ve třetím kole, doma padli s Mukařovem (2:6), Panthers Praha (4:6), Plzní (3:4) a v posledním kole s Královým Dvorem (4:6). Venku pak nestačily na Chomutov (5:10) a Jaroměř (6:10). Venku tak jsou druhým nejhorším týmem.

Strakoničtí mají nejhorší útok celé soutěže, když nastříleli pouhých 29 branek. O moc lépe na tom nejsou ani s obranou. Dělená druhá nejhorší se 47 obdrženými brankami. Přesilové hry také nepatří mezi nejsilnější stránky týmu z pivovarského města. Úspěšnost 18,18% je řadí na poslední příčku. Při vlastní přesilovce dokonce jednou inkasovali. V oslabení patří se 70% úspěšností k průměru. Jednou se Strakonice v početní nevýhodě radovaly z branky. Sobotní soupeř Štírů je také nejvylučovanějším týmem se 65 trestnými minutami.

Nejproduktivnějším hráčem Strakonic je na 26. místě David Chvosta s devíti kanadskými body (5+4).

Štíři prožívají skvělou část sezony. První dva zápasy v nové sezoně sice nezvládli, když prohráli s Chomutovem (6:10) a Panthers Praha (3:4). Poté ale přišlo pět výher v řadě. Nejprve s Čelákovicemi (7:3) a pokračovali s Plzní (7:6), Jaroměří (10:9), Královým Dvorem (5:4pr.) a naposledy s Kadaní (14:4). Momentálně jsou na třetí příčce se 14 body. Stejně jako druhá Jaroměř a čtvrtí Panthers Praha. Na první Turnov ztrácí čtyři body. Doma jsou třetím nejlepším týmem

Českobudějovické florbalisty zdobí třetí nejlepší útok soutěže s 52 vstřelenými brankami. Obrana patří k průměru se 40 obdrženými góly. Přesilovky má nejlepší jihočeský celek čtvrté nejhorší s úspěšností 28%. Už dvakrát při vlastní přesilovce Štíři dokonce inkasovali. Oslabení mají České Budějovice dokonce druhé nejhorší, když ubránily pouhých 46,67%.

Nejvíce bodujícím hráčem je třetí Lukáš Malý, který nasbíral už 17 kanadských bodů (11+6).

V obou loňských vzájemných duelech byli úspěšnější Štíři. Doma zvítězili 7:4 a na hřišti soupeře 5:4. Letos se potkali ve třetím kole poháru a budějčáci ve Sportovní hale zvítězili 5:4 v prodloužení.

Zápas je na programu v sobotu 5. listopadu od 20:15 v českobudějovické Sportovní hale.

Ženy čeká Česká Lípa a Mladá Boleslav

Prvními soupeřkami štírek bude Česká Lípa. Ta je v tabulce 1. ligy prozatím devátá s pouhými šesti body. Doma porazila FBC Texas (6:5pr.) a zadařilo se v Litvínově (6:4). Úvod sezony ale měly hráčky ze severu Čech přímo příšerný. Padly se Střešovicemi (0:14), s pražskými Wizards (1:12) a s Mladou Boleslaví (0:13). První bod přišel až s Kladnem (3:4náj.). Poslední porážka přišla s Chomutovem (5:10).

Česká Lípa má čtvrtý nejhorší útok s 21 vstřelenými góly a nejhorší obranu s 62 obdrženými brankami. Přesilovka Severočešek je průměrná s 28,57%. Dvakrát ale při této situaci inkasovaly. Oslabení mají druhé nejhorší s ubráněnými 62,5%. Dvakrát v početní nevýhodě skórovaly. Českolipské hráčky jsou čtvrté nejslušnější, když na svém kontě mají pouhých 16 trestných minut.

Nejproduktivnější hráčkou je 21. Nikola Dědková s devíti kanadskými body (8+1).

Zápas začne v pátek 4. listopadu ve Sportovní hale ve 20:30.

Zato Mladá Boleslav celou tabulku vede. Ze sedmi utkání ztratila pouze bod a na svém kontě jich má tak 20. Postupně porazila Wizards Praha (12:4), Střešovice (5:4náj.), Českou Lípu (13:0), FBC Texas (9:2), Kladno (6:0), Litvínov (12:3) a naposled Chomutov (5:4).

Středočešky mají nejlepší útok se 62 nastřílenými brankami a druhou nejlepší obranu s 17 obdrženými. Přesilovky mají ale průměrné s 28,57% úspěšností. Překvapivě mají nejhorší oslabení s 0%. Nutno podotknout, že hrály pouze jedno. Jsou tak nejméně vylučovaným týmem s pouhými čtyřmi trestnými minutami.

Dvě hráčky mají v Mladé Boleslavi stejně bodů. Po šestnácti Kristýna Sobotková (12+4) a Renata Kubíčková (11+5). To znamená třetí a čtvrté místo v bodování celé soutěže.

Štírkám se vyjma posledních dvou duelů daří. V tabulce jsou čtvrté se třinácti body. V posledních dvou kolech prohrály s Wizards (4:5pr.) a se Střešovicemi (0:4). Ve třetím kole padly ještě doma s Plzní (4:8). Naopak se dařilo s Táborem (3:0), Soběslaví (8:3), Litvínovem (7:1) a Chomutovem (8:5).

Útok mají Jihočešky průměrný. Vstřelily jich 34. Obranu mají čtvrtou nejhorší s 26 obdrženými góly. Budějcké hráčky mají nejlepší přesilovky z celé soutěže, když využily 40%. Oslabení čtvrté nejhorší, když ubránily 62,5%. Ale trestných minut nasbíraly pouze 16, tedy stejně jako Česká Lípa.

Nejproduktivnější hráčkou je 27. Veronika Jedličková. Posbírala osm bodů (6+2).

Vzájemný zápas v loňské sezoně opanovaly mladoboleslavské hráčky poměrem 12:2.

Letošní první duel se uskuteční v sobotu 5. listopadu v českobudějovické Sportovní hale v 17:40.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky Strakonice, florbalista, Česká Lípa, sportovní hala, Mladá Boleslav, Chomutov, FbC Panthers, soutěž, Plzeň, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je tu další florbalový víkend. Štíry čeká derby, štírky tradiční dvojzápas  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.