Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Závěr roku se dospělákům z TJ Karate povedl. Z Itálie přivezli zlaté medaile

Tři první místa vybojovali jihočeští karatisté na silně obsazeném mezinárodním turnaji Venice Cup. Z TJ Karate České Budějovice své kategorie vyhráli Marek Řeřicha a Monika Bürgerová. Třetí zlato přidal Tomáš Hermann z TJ Karate Nové Hrady.

Přes 2 200 karatistů z 336 klubů a 36 států se uplynulý víkend sjelo do italského Caorle, aby poměřilo své síly na mezinárodním turnaji Venice Cup. Na jih vyrazila i početná skupinka bijců z TJ Karate České Budějovice. A vedli si výborně. Přivezli tři zlaté medaile z kategorie kumite (zápas).

Marek Řeřicha v kategorii juniorů do 76 kilogramů absolvoval pět zápasů. „Postupně jsem šel v prvním i druhém kole s Italem, pak jsem měl Angličana, reprezentanta Lucemburska a dalšího Itala,“ upřesnil soupeře Řeřicha. „První zápas byl pro mě asi nejtěžší. Vůbec mi nevycházela technika ani vzdálenost od soupeře. A atmosféra byla velice napjatá. Další zápasy už byly lepší. Začal jsem si soupeře lépe připravovat a díky taktikám kouče Miroslava Hýska se mi otevřely dveře do finále, které jsem vyhrál proti domácímu Italovi.

Monika Bürgerová zápasila mezi juniorkami do 53 kilogramů a za celý turnaj neinkasovala ani jeden bod. Po vyhraných kolech nad závodnicemi z Itálie, Lucemburska (2:0) a Bosny (3:0) se dostala do semifinále. „Po taktickém boji jsem vyhrála těsně 1:0. Byl to jednoznačně můj nejtěžší zápas. I ve finále s domácí Italkou jsem vyhrála 1:0,“ řekla Bürgerová k turnaji. „Je to jeden z mých největších úspěchů.

Tomáš Hermann, jehož mateřský oddíl je TJ Karate Nové Hrady, trénuje pod budějckým TJ Karate a i jeho má v merku trenér Hýsek. Ve všech zápasech narazil shodně na Italy. „Měl jsem na ně štěstí,“ prohodil s úsměvem Hermann. „S trenérem Hýskem jsme vymysleli dobrou taktiku a jsem maximálně spokojený. Fungovala perfektně. Ze čtyř zápasů jsem měl bodový zisk 15:1. Pořád je ale na čem pracovat a jeden povedený závod mě neuspokojí.

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Řeřicha, . Bürgerová, Hermann, karate, zlatá medaile, Itálie, Lucembursko, Caorle, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závěr roku se dospělákům z TJ Karate povedl. Z Itálie přivezli zlaté medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.