Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Do Budějc míří na Sparing Camp stovky karatistů. Pro kvantum zápasů

Budějce o víkendu čekají dvě velké karatistické akce. Téměř tři stovky karatistů ze tří zemí se sjede v sobotu, aby poměřili své umění a zároveň se přiučili v silné konkurenci na Sparing Campu. V neděli se koná nominační Krajský přebor.

Sparing Camp je největší karatistická akce, která se v roce 2016 na jihu Čech koná. „Zveme všechny zájemce do haly Na Sádkách. Začátek je v devět hodin,“ říká hlavní organizátor akce Miroslav Hýsek z TJ Karate České Budějovice. „Zápasit se bude jak v kumite (sportovní zápas), tak i v kata (sestavy).

Dopolední blok bude na devadesátisekundové zápasy, odpoledne se pak bude zápasit systémem yuko. „Zápas rozhoduje rozhodčí. Vítězí ten z dvojice, kdo jako první získá bod. Výhry a prohry se po celý den zapisují do výsledkové listiny.“ Večer od 17:30 proběhnou finálové zápasy pro nejlepší dva karatisty z každé kategorie.

Na tatami se během dne představí jak nejmenší zápasníci do 10 let, tak i senioři. „Smysl Sparing Campu je v tom, že každý za den absolvuje co nejvíce zápasů s různými soupeři,“ upřesňuje Hýsek. V nejvíce obsazených kategoriích může pak bojovník zápasit i 30krát. Na sedmý ročník Sparing Campu je přihlášeno 271 karatistů z 29 oddílů. „Máme rekordní počet přihlášek. Kromě Čechů přijedou i reprezentanti Slovenska a Maďarska.

V neděli se představí jihočeská špička na Krajském přeboru

A aby toho o víkendu jihočeští karatisté neměli málo, budou navíc v neděli v českobudějovické sokolovně na Sokolském ostrově bojovat o poslední volné nominace na republikový šampionát. Mistrovství republiky se uskuteční v Praze o víkendu 3. a 4. prosince.

Naši nejlepší závodníci se nominovali již na Národních pohárech, ale nominaci ještě nemáme kompletně uzavřenou a chceme uspět i v dalších kategoriích,“ říká dále Hýsek. Před Krajským přeborem má jistou nominaci přes 30 borců z TJ Karate České Budějovice.

Štítky České Budějovice, krajský přebor, Česko, Maďarsko, Slovensko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Budějc míří na Sparing Camp stovky karatistů. Pro kvantum zápasů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.